Staatsbosbeheer: Wat vliegt en fluit daar toch?

NIJVERDAL - ''Hoor de vogels eens prachtig fluiten en roepen? Maar wie zingt daar nu zo hoog in de boom. Wat vliegt daar opeens door de lucht en maakt een miauwend geluid?''

Dat zegt Staatsbosbeheer dat iedereen uitnodigt mee te gaan met een gids en een vogelkenner om naar vogels te luisteren en kijken op de Sallandse Heuvelrug.

''De natuur ontwaakt, lente hangt in de lucht en de vogels zingen er al flink op los. Nu er nog niet veel blad aan de bomen zit, is de kans groot dat je ze ook kunt zien. Want wie zingt daar nu zo mooi in die boom? Zou de Koekoek al weer terug zijn uit Afrika? Welke vogel zit daar te tikken tegen een stam? Naast het luisteren en kijken naar vogels krijgt u ook informatie over het gedrag en gewoontes van de diverse vogels'', aldus Staatsbosbeheer.

De excursie vindt plaats op zaterdag 14 april om 19.30 uur en zondag 30 april om 7.30 uur. De start van de wandeling is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Een verrekijker, stevige schoenen zijn praktisch. Pas je kleding aan de weersomstandigheden aan is de tip van Staatsbosheer.

De kosten zijn 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Met deze wandeling kunnen er geen honden mee.

Aanmelden via de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl.

Meer berichten