'Op een Royal Enfield naar het dak van de wereld' is naam van de lezing die Kees Terlouw geeft voor Motorclub'93. Dat doet hij op woensdag 18 april.
'Op een Royal Enfield naar het dak van de wereld' is naam van de lezing die Kees Terlouw geeft voor Motorclub'93. Dat doet hij op woensdag 18 april.

Bij Motorclub'93: In dia's naar het dak van de wereld

NIJVERDAL - Kees Terlouw uit Vianen geeft op woensdagavond 18 april bij Motorclub'93 een diavoorstelling met als onderwerp 'Op een Royal Enfield naar het dak van de wereld'. De presentatie vind plaats in de sportkantine van korfbalvereniging NKC'51 aan de Sportlaan 1 in Nijverdal.

''Deze spectaculaire diareis begint in de hoofdstad van India; New Dehli. Samen met zijn vriend Jan Verheij starten ze op twee gehuurde Bullet 350 cc.-motoren een uitermate avontuurlijke reis naar het dak van de wereld'', aldus MC'93. ''Ze rijden door kleurrijk India waar ze na haast elke bocht nieuwe indrukken opdoen; groepen pelgrims, stille dorpen, druk verkeer en kleurrijke markten. Vervolgens rijden ze door de lage Hymalaya waar de moessonwolken over de hoge heuvels rollen waar apen en gieren tot het straat-hemelbeeld behoren.''

Na Manali wordt het Tibetaanse plateau beklommen en ontvouwt zich er een spectaculair landschap. Bergpassen van boven de 5.000 meter worden beklommen, onverharde wegen bereden en wild stromende beken overgestoken.

''Na het Hindoeïstisch India volgt boeddhistisch India met haar prachtige kloosters, onwerkelijke landschappen en via de hoogst berijdbare pas ter wereld (Khardung La van 5.606 meter) naar de Nubravallei met haar wilde kamelen. Tevens wordt er een prachtig tempelfestival bezocht. De reis gaat verder richting Kasjmir waar het verstilde Dalhmeer met meer dan veertienhonderd woonboten een lust voor het oog is. Als laatste highlite wordt de Sikh-hoofdstad Amritsar in de Punjab aangedaan waar de spectaculaire Gouden Tempel wordt bezocht.''

De 4.000 kilometer lange reis wordt afgerond met een natte rit door de lage Hymalaya en ze keren terug naar New Dehli. ''Deze motorreis typeert zich door het avontuurlijke karakter, de onwerkelijke landschappen, diversiteit van bevolking, bijzondere keuken en een droom die is uitgekomen.''

De avond op woensdag 18 april begint om 20.00 uur. Leden van Motorclub'93 hieven niks te betalen. Niet-leden betalen 5 euro. Dit is inclusief koffie of thee en twee consumptiebonnen.

Aanmelden kan via jubileummc93@gmail.com.

Meer berichten