Sinds januari geeft Van den Bosch weer les op de woensdagavond in Sporthal Sprengendal in Haarle. "Het gaat goed en gelukkig zijn mijn cursisten mij niet vergeten. Ze zijn er gewoon weer. Dat geeft ook wel aan hoe hecht de groep is." Eigen foto
Sinds januari geeft Van den Bosch weer les op de woensdagavond in Sporthal Sprengendal in Haarle. "Het gaat goed en gelukkig zijn mijn cursisten mij niet vergeten. Ze zijn er gewoon weer. Dat geeft ook wel aan hoe hecht de groep is." Eigen foto

Ineke weer aan de slag met Body-Fit

HAARLE – De Body-Fit lessen, die ze vanaf januari van dit jaar weer geeft, bouwt ze langzaam weer uit. In Haarle is ze inmiddels ook weer begonnen. Al 28 jaar gaf Ineke van den Bosch les in Haarle, toen ze er uitrolde bij de tweejaarlijkse controle op borstkanker, vorig jaar.

Een half jaar moest ze noodgedwongen stoppen met lesgeven in Haarle, en ook in Vriezenveen, Den Ham en Vroomshoop, waar ze eveneens al decennia les gaf. Maar haar cursisten vergaten haar niet. "Tijdens mijn ziekte heb ik heel veel kaarten, apps en bloemen ontvangen. Daar was ik heel blij mee", vertelt ze.

Sinds januari geeft ze weer les op de woensdagavond in Sporthal Sprengendal in Haarle. "Het gaat goed en gelukkig zijn mijn cursisten mij niet vergeten. Ze zijn er gewoon weer. Dat geeft ook wel aan hoe hecht de groep is. En het is ook een heel leuke groep: tantes en nichten, buren, vriendinnen, schoonzussen, alle generaties. Het zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteit van de lessen."

De groep telt circa vijftien deelnemers. Het verschil in leeftijd betekent wel dat de les op een verschillend niveau wordt gegeven. "Body-Fit is een zeer effectieve manier van bewegen waarbij iedereen, ongeacht leeftijd of conditie makkelijk kan instromen. Er worden oefeningen gegeven voor buik, billen, bovenbenen en de conditie wordt verbeterd. Iedereen kan meedoen, maar de één doet dezelfde oefeningen veertig keer, terwijl de ander die twintig keer doet. De één pakt de wandelpas, de andere het sprongetje: differentiatie! Bij warm weer is er airco en gaan we veel stretchen, voor de contouren."

Van den Bosch: "Het waardevolle is, dat je bij de nieuwkomers na verloop van tijd kunt zien hoe groot de vooruitgang is. Het leuke is dat mensen echt vorderingen maken en zich fit voelen en plezier in bewegen krijgen. Het geven van een resultaat gerichte les staat voorop, maar het sociale aspect is ook belangrijk. We drinken na afloop in de kantine koffie met elkaar. En aan het eind van het seizoen is er het gezamenlijke etentje."

Ze is blij dat ze weer aan het werk is. "Ik hoop het nog jaren Body- Fit te geven. Een fit lichaam, een goede conditie, heeft mij geholpen om er zo snel bovenop te komen. Het maakt je weerbaarder!"

De les in Haarle wordt gegeven op woensdagavond van 19.30 tot 20.30 uur. Wie belangstelling heeft om een les Body-Fit te volgen kan bellen met Ineke van den Bosch, telefoon 06 1539 4915. De lessen zijn geschikt voor elke leeftijd en voor elk niveau.

Meer berichten