De Heideslak is weer wakker

NIJVERDAL - Na een winterslaap is de Heideslak weer volop in bedrijf tussen het Buitencentrum van Staatsbosbeheer en het uitzichtpunt op de Noetselerberg. De Heideslak is een electrokar die is ingericht om zeven mensen mee te nemen. Het is zelfs mogelijk om een rolstoel in de Heideslak te plaatsen.

Het BuitenCentrum is het vertrekpunt van de heideslak.

''De Heideslak is een unieke mogelijkheid voor mensen die minder goed ter been zijn om te genieten van het bos en het prachtige uitzicht op de Noetselerberg'', aldus Staatsbosbeheer. ''Een groep enthousiaste vrijwilligers neemt u mee op een bijzondere excursie. Onderweg vertelt de chauffeur leuke verhalen en wijst hij, zij op mooie dingen in de natuur. Een groep vrijwilligers en Staatsbosbeheer maken samen dit project mogelijk.''
Op een aantal dagen maakt de heideslak een aantal korte ritten van ongeveer drie kwartier. Ook is het mogelijk om een lange rit te maken van ongeveer twee uur.

De korte rit kost voor volwassenen 3,50 en voor kinderen tot en met 12 jaar 1,50 euro. De kosten voor een lange rit zijn voor volwassenen 7 en voor kinderen tot en met 12 jaar 3,50 euro.
Het BuitenCentrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Via de website is de heideslak te reserveren. Ga naar www.staatsbosbeheer.nl

Meer berichten