Chocolaterie Twente Decadente heeft de raamsticker 'Wij Doen Mee' van de Fairtrade Gemeente Campagne ontvangen.
Chocolaterie Twente Decadente heeft de raamsticker 'Wij Doen Mee' van de Fairtrade Gemeente Campagne ontvangen.

Award fairetrade voor Twente Decadente

HELLENDOORN - Chocolaterie Twente Decadente, gevestigd op het terrein van Krönnenzommer, heeft de raamsticker 'Wij Doen Mee' van de Fairtrade Gemeente Campagne ontvangen.

Ze ontving deze omdat in de Chocolaterie voldoende fairtradeproducten worden ingekocht en gebruikt. De sticker werd door bestuursleden van de werkgroep van de Stichting Fairtrade gemeente Hellendoorn uitgereikt.

De Twente Decadente Chocolaterie' is opgericht door de Stichting React Twente. Het dient meerdere doelen: re-integratie, integratie van werk, jeugd en betrokkenheid maatschappij en sociale integratie.
De chocolaterie is een leerwerkbedrijf voor werkzoekenden (Wajong, WIA, Ziektewet of Participatie) en zorg cliënten (WMO).
''De chocolaterie is een meerwaarde op verschillende terreinen. Het biedt, onder begeleiding van een ervaren chocolatier en werkbegeleiders, werkervaring aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt en het geeft bewoners van het verpleeghuis de mogelijkheid om 'uit' te gaan op eigen terrein en het product chocolade te beleven'', zo laat men weten. ''Het biedt toeristen en recreanten de gelegenheid om kennis te maken met het product (interactief) en heeft een educatieve functie voor scholen. Vanwege deze sociale functies voldoet de Chocolaterie ook ruimschoots aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen.''

Meer berichten