Özkan Akyol gaat op 13 maart in het ZINIiN Theater in gesprek met lijsttrekkers. Foto: Myrthe van Pelt
Özkan Akyol gaat op 13 maart in het ZINIiN Theater in gesprek met lijsttrekkers. Foto: Myrthe van Pelt

Debat met Özkan Akyol en lijsttrekkers in ZINiN Theater

NIJVERDAL - Opiniemaker/schrijver en columnist Özkan Akyol gaat op dinsdag 13 maart met de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Hellendoorn de discussie aan over politiek en democratie in het ZINiN Theater.

''Geen gezapig avondje luisteren, maar een pittig avondje discussiëren en meedenken over de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart'', aldus het theater. Voor de pauze gaat Özkan eerst in op zijn schrijverschap en na de pauze schuiven de lijsstrekkers aan en gaat hij een uur lang in debat. Ook het publiek kan mee discussiëren en vragen stellen.
Akyol is bij ZINiN een graag geziene gast. In 2016 leidde hij een politiek debat in de ZINiN bibliotheek tijdens Nederland Leest. En eerder deze maand schreef hij in het nieuwe ZINiN Magazine een column, waarin hij vast vooruit blikte naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Dit doet hij samen met de lijsttrekkers van de politieke partijen in de gemeente Hellendoorn. Aan de hand van vier actuele thema's gaat hij het debat aan met de lijsttrekkers. De thema's die behandeld worden zijn laaggeletterdheid, bestuurlijke vernieuwing, cultuur en verkeersverbindingen.

Speciaal voor dit debat is de gemeenteraadsvergadering verzet. Het publiek krijgt de mogelijkheid om mee te discussiëren en vragen te stellen.

Voordat het debat plaatsvindt, zal Akyol in het blok voor de pauze eerst ingaan op zijn werkzaamheden als schrijver, columnist en opiniemaker. ''Hij lijkt immers een alleskunner te zijn. In oktober 2012 verscheen zijn debuutroman 'Eus'. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen uit een gastarbeidersgezin die zich aan zijn achtergrond probeert te ontworstelen en was gedeeltelijk autobiografisch. 'Eus' kreeg voor en bij verschijning veel aandacht in de Nederlandse media.''

Kaarten voor deze lezing en debatavond kosten 12,50 en zijn te reserveren via de site www.zinin.com

Meer berichten