"De PG Nijverdal is verheugd dat de Grote Kerk nu verkocht is en de grond een prima bestemming krijgt voor de nieuwbouw van een locatie van Stichting Philadelphia," zegt een woordvoerder.  Foto: Angela Rupert.
"De PG Nijverdal is verheugd dat de Grote Kerk nu verkocht is en de grond een prima bestemming krijgt voor de nieuwbouw van een locatie van Stichting Philadelphia," zegt een woordvoerder. Foto: Angela Rupert. (Foto: Angela Rupert)

Bouw locatie Philadelphia in Nijverdal

NIJVERDAL - De Grote Kerk van de Protestantse Gemeente Nijverdal (PG) aan de Kerkstraat 45 in Nijverdal is verkocht. De grond krijgt een passende bestemming. De Plegt Bouwgroep gaat hier voor Stichting Philadelphia een nieuw pand bouwen.

 "Ruim acht jaar is een werkgroep van de PG Nijverdal bezig geweest met de verkoop van de Grote Kerk in Nijverdal," vertelt een woordvoerder. "Mede door de jarenlange stagnerende markt was dit geen makkelijke opgave. Er zijn weliswaar met diverse partijen plannen besproken maar dit alles zonder succes. Het feit dat er op de grond geen particuliere woningbouw mocht plaatsvinden speelde een zeer grote rol."

Ongeveer een jaar geleden is de werkgroep van de PG Nijverdal in gesprek gekomen met Plegt Bouwgroep en zijn de plannen voor verkoop verder uitgewerkt. "Plegt Bouwgroep heeft een partij gevonden die belangstelling had voor een nieuwbouwproject op deze locatie. Dit is Stichting Philadelphia, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking,"aldus de woordvoerder. "De Stichting ligt velen van de PG Nijverdal nauw aan het hart, dus een heel welkome partij. De PG Nijverdal is verheugd dat de Grote Kerk nu verkocht is en de grond een prima bestemming krijgt voor de nieuwbouw van een locatie van Stichting Philadelphia." De pastorie aan de Kerkstraat is buiten de verkoop gehouden en zal op een later tijdstip te koop worden aangeboden.

De nieuwe huisvesting is vooral bedoeld als herhuisvesting van de mensen die nu op de locaties aan de Rijnstraat en de Noordkamp wonen. De huisvesting van deze locaties is niet meer passend bij de wens van de bewoners en de huidige huisvestingseisen. Er zijn bewoners die behoefte hebben aan een eigen appartement, behoefte aan een woning waarbij alles gelijkvloers is waardoor veiligheidsrisico's kleiner worden.


 

Meer berichten