Pieter van der Veen, Fokke Bakker en Jan Dakhorst aan het werk in het informatiecentrum van Molen de Hoop in Hellendoorn.
Pieter van der Veen, Fokke Bakker en Jan Dakhorst aan het werk in het informatiecentrum van Molen de Hoop in Hellendoorn.

Molen De Hoop is bijna duurzaam

HELLENDOORN - De Stichting Vrienden van Molen de Hoop heeft vorig jaar de tweede prijs gewonnen in de nationale Molenprijs. Vervolgens is de stichting druk geweest met het zoeken naar financiën om de wensen zo veel als mogelijk te kunnen realiseren.

''Wij gaan voor een duurzaam informatiecentrum in Hellendoorn. Dat betekent dat wij de wens hebben een gasloos informatiecentrum te realiseren. Indien de financiële dekking het toelaat, zullen we een warmtepomp installeren en op termijn wellicht zonnepanelen'', zo laat de stichting weten.

Momenteel wordt fase 1 van de verbouwing gerealiseerd: de isolatie van de vloer. Dat betekent dat de vloer in het informatiecentrum en het kantoor voor molenaar Jan van de Beld worden geïsoleerd. Daarna worden leidingen voor water en elektra aangebracht. Vervolgens worden het toilet en invalidentoilet geplaatst.

Inmiddels hebben zich veel sponsoren gemeld. ''Op grofweg 10.000 euro na hebben wij de begroting van het informatiecentrum rond'', zo aldus de stichting. ''In de molenwinkel wordt binnenkort een bord opgehangen waarop is te zien hoeveel geld we hebben binnengehaald en hoeveel we nog hebben te gaan.'' Klanten van ambachtsbakker Nieuwenhuis hebben al 23,50 euro bijgedragen door molenkoeken te kopen bij de bakker tijdens de Molenprijs.

Denkt u nu: ik wil ook een bijdrage leveren? Dan kunt u dat achterlaten bij het bord in de molen.

Ook een bijdrage overmaken? Dat kan op op IBAN rekeningnummer NL40 RABO 0138510970 ten name van de Stichting Vrienden van molen de Hoop.

Geïnteresseerd in de voortgang van de bouw? Kom tijdens de openingstijden van de molen kijken. Molen de Hoop is geopend van woensdag tot en met zaterdag en gevestigd aan de Ninaberlaan 78.


Raadpleeg voor de openingstijden de website van Molen De Hoop: www.molendehoop.nl

Meer berichten