Logo twentsvolksblad.nl


Een afvaardiging van de deelnemende overnachtigingslocaties tijdens de introductie van de nieuwe vijfdaagse fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug.
Een afvaardiging van de deelnemende overnachtigingslocaties tijdens de introductie van de nieuwe vijfdaagse fietsvakantie Rondje Regge en Heuvelrug.

Vijf dagen fietsen op grens van Twente, Salland en het Vechtdal

Twaalf ondernemers langs de Regge en op de Sallandse Heuvelrug hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijke fietsvakantie samengesteld. Een prachtige vierdaagse fietsroute van 175 km langs de Regge en over de Sallandse Heuvelrug met vier overnachtingen.

Nijverdal - De afwisselende natuur van de heuvels en de Regge is uitermate geschikt om per fiets te verkennen. "Natuurlijk zijn er genoeg fietsroutes in ons gebied, maar een complete fietsvakantie ontbrak nog in het aanbod voor de recreatieve fietser", aldus deelnemer Wilma Ellenbroek van Natuurcamping de Lemeler Esch.

Het unieke van deze fietsvakantie is de afwisseling in overnachtingslocaties. Van boomhut tot hotelkamer en van luxe vakantiechalet tot B&B. De fietser slaapt elke nacht op een andere plek in het gebied en wordt op alle mogelijke manieren in de watten gelegd. De bagage wordt van locatie naar locatie nagebracht. 's Avonds staat het diner klaar en 's morgens heerlijk genieten van een uitgebreid ontbijt.

Theo de Rooij overhandigde tijdens de lancering van het fietsarrangement de deelnemersbordjes aan de overnachtingslocaties.

Hij vergeleek het fietsarrangement met de Tour de France. "Na een dag fietsen kom je op je hotelkamer en staat de bagage voor je klaar, het diner is geregeld en je kunt terugkijken op een heerlijke fietsdag. Je hoeft alleen in je eigen tempo een route te fietsen en te genieten van de prachtige omgeving. De rest wordt voor je geregeld."

Het idee voor deze fietsvakantie is ontstaan tijdens brainstormsessies met ondernemers langs de Regge om zo nieuwe ideeën op te halen om het gebied beter op de kaart te zetten.

De overnachtingslocaties die meewerken aan dit fietsarrangement zijn landgoed de Uitkijk en vakantiepark Hof van Salland (Hellendoorn), camping Noetselerberg (Nijverdal), vakantiepark Mölke (Zuna), camping De Koeksebelt (Ommen), natuurcamping De Lemeler Esch (Lemele), recreatiepark De Tolplas (Hoge Hexel), landgoed Het Rheins (Enter), theehuis De Hoestinkhof (Markelo), landhuishotel Herikerberg (Markelo), camping De Holterberg (Holten) en vakantiepark De Luttenberg (Luttenberg).

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox