Logo twentsvolksblad.nl


Troy Withaar van de Jan Barbierschool mag zich winnaar van de gedichtenwedstrijd voor de groepen vijf en zes van de basisscholen.
Troy Withaar van de Jan Barbierschool mag zich winnaar van de gedichtenwedstrijd voor de groepen vijf en zes van de basisscholen.

Troy Withaar (Jan Barbier) beste basisschooldichter

Troy Withaar van de Jan Barbierschool uit Hellendoorn is de winnaar van de gedichtenwedstrijd voor de groepen vijf en zes van de basisscholen van de gemeente Hellendoorn. Dat was de uitkomst van de feestelijke afsluiting van deze wedstrijd in het ZINiN Theater.

Hellendoorn - Dit feestje werd gevierd met liefst 240 leerlingen. Er deden in totaal negentien groepen mee van de basisscholen. Deze stuurden hun vijf beste gedichten van de groep in. De juryleden Chris Lindhout (dichter en oud-directeur van basisschool De Schaapskooi), Jeannette Hakkert (docent Nederlands van scholengemeenschap Reggesteyn), Antoinette Weyn (dichteres uit Nijverdal), Jolande Broens (dichter en namens ZINiN) en Anja en Tanje (theatergroep De Nieuwe Koning) hadden een moeilijke taak om hieruit het mooiste gedicht te kiezen.

Uiteindelijk werden er tien gedichten genomineerd en was er een winnaar.

Het winnende gedicht gaat als volgt:

Haal jij eens even

Mijn moeder zegt:
Haal jij mijn tas
boven naast mijn bed
Doe dan de afwas vlug

breng mij daarna
mijn boeken terug

Mijn vader zegt:
Loop jij even naar Verwey
Koop witte verf voor deze kast
Dat verven is een heel karwei
Doe jij die boodschap snel voor mij

Als ik een kind had
Als ik ouder was
Dan keek ik eerst eens even
Of dat kind soms ook
Met iets belangrijks bezig was.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox