Logo twentsvolksblad.nl


Vrijwilligers van dekenproject staan op lokale hobbybeurs

Vrijwilligers van het dekenproject zuster Petronella Nijverdal staan op zondag 4 februari op de hobbybeurs/proeverij in het Kulturhus aan het Kuperserf in de Kruidenwijk. De beurs is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Nijverdal - Op de beurs willen de vrijwilligers aan de bezoekers laten zien wat er bij het dekenproject zoal gemaakt wordt. Voor de beurs hebben ze leuke dingen gemaakt, die verkocht worden om de onkosten van het project te dekken.

Het dekenproject is in november 1988 opgezet door zuster Petronella, omdat er behoefte was aan dekens op de Filipijnen en in de Oostbloklanden. Veel verhuizingen zijn er geweest voordat de huidige locatie in gebruik werd genomen aan de Koninginnestraat 20 in Nijverdal. Zuster Petronella vertrok in 2006 naar het klooster in Hulsberg.

De vrijwilligers van het Dekenproject variëren in leeftijd van 40 tot 90 jaar. Samen een mooi gemengd gezelschap waarbij alle richtingen uit de maatschappij vertegenwoordigd zijn. Veel dames lopen al mee vanaf het begin van dit project. Op dit moment zijn er per dagdeel, van maandag tot en met donderdag, groepen die dekens maken. Deze groepen variëren van vier tot negen personen.

De vrijwilligers maken de dekens van restlappen en vulling die ze krijgen van winkels, bedrijven en particulieren. Dit knippen ze op maat en zetten ze in elkaar. Er zijn thuiswerkers, zij maken dekens, maar haken en breien ook mutsen, sjaals, sokken en truien. Dit alles leveren ze aan de organisaties, die zorgen dat het op de plaats van bestemming komt. Op vrijdag is er het wijkteam dat het lokaal schoonhoudt en er is een klusjesman/monteur en iemand die de spullen vervoerd.

In totaal zijn er 70 mensen betrokken bij dit project. Sinds het ontstaan zijn er 40.000 dekens geproduceerd. In november 2018 bestaat het project 30 jaar.

Men kan altijd materialen gebruiken, zoals grote en kleine lappen, schone gordijnen, dekbedovertrekken, (restjes) brei- en haakgaren, naaimachines etcetera. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Er zijn mensen nodig voor naaien, breien, haken, stof knippen, tuinonderhoud, ophalen van goederen, materialen sorteren en voor het halen en brengen van minder mobiele vrijwilligers.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Kitty Volmerink, tel. 0548-611471 en Marlies de Roest, tel. 0548-620410.

1 reactie
Meer berichten


Shopbox