HOi is de enige van de vier lokale omroepen, die nu behalve radio- ook tv-uitzendingen maakt. Het is volgens Ton Brinker logisch dat de goed geoutilleerde studio aan de Koninginnestraat in Nijverdal straks de 'tv-basis' van RTV Reggestreek wordt.
HOi is de enige van de vier lokale omroepen, die nu behalve radio- ook tv-uitzendingen maakt. Het is volgens Ton Brinker logisch dat de goed geoutilleerde studio aan de Koninginnestraat in Nijverdal straks de 'tv-basis' van RTV Reggestreek wordt.

HOi gaat op in RTV Reggestreek

"De lokale omroepen Hellendoorn Omroep Interactief (Hellendoorn), Regio FM (Wierden), Radio 350 (Rijssen/Holten) en Hofstreek Omroep (Hof van Twente) moeten binnen één jaar fuseren tot een nieuwe streekomroep RTV Reggestreek genaamd. De eerste streekuitzendingen gaan in september 2018 al van start."

Nijverdal - Aan het woord is Ton Brinker, bestuursvoorzitter van Hellendoorn Omroep Interactief (HOi). "Die fusie is een must, er is geen weg terug. Lokale omroepen anno nu kunnen nauwelijks overleven en moeten aan schaalvergroting doen om efficiënter en professioneler te kunnen werken. Daarom dienen de huidige 270 lokale omroepen volgens OLON en de VNG omgevormd te worden naar circa 80 streekomroepen."

De nieuwe streekomroep voor West-Twente heeft zichzelf als missie gesteld om in samenwerking met partners voor alle burgers in de Reggestreek een lokaal toereikend media-aanbod te realiseren, aldus Brinker. "Dat betekent dat we elk uur van de dag actueel nieuws gaan uitzenden via alle kanalen: radio, televisie en internet."

HOi is de enige van de vier lokale omroepen, die nu behalve radio- ook tv-uitzendingen maakt. Het is volgens Ton Brinker logisch dat de goed geoutilleerde studio aan de Koninginnestraat in Nijverdal straks de 'tv-basis' van RTV Reggestreek wordt. Dat betekent dat ook de centrale redactie in de Nijverdalse studio wordt gevestigd en dat van hieruit de kabelkrant, centrale website en sociale media-activiteiten van de streekomroep worden aangestuurd.

Ton Brinker verwacht dat alle bestaande radiostudio's nog wel even in gebruik blijven, maar dat op termijn uit kostenoverwegingen de radioprogramma's vanuit één of twee studio's zullen worden uitgezonden.

Hij geeft aan dat RTV Reggestreek dagelijks tv-uitzendingen (nieuws) wil gaan verzorgen en de bulletins items uit alle vier gemeenten moeten bevatten. Om de kwaliteit van de programma's te kunnen verbeteren, is het aantrekken van een beroepskracht onontkoombaar.

Ton Brinker gaat ervan uit dat de vier gemeenten de nieuwe streekomroep in de komende jaren financieel gaan ondersteunen. Vanwege de tv-uitzendingen geeft Hellendoorn aanmerkelijk meer subsidie aan haar lokale omroep dan de andere drie gemeenten. Brinker verwacht dat Rijssen/Holten, Wierden en Hof van Twente bereid zullen zijn om gelijkelijk bij te dragen aan RTV Reggestreek.

In totaal denkt de streekomroep minimaal vier ton nodig te hebben. Brinker: "De helft zal bij de gemeenten vandaan moeten komen, de andere helft zullen we uit de markt moeten halen."

Meer berichten