Vier bedrijven op het Nijverdalse bedrijvenpark 't Lochter hebben een aantal elektrische bedrijfsfietsen aangeschaft.
Vier bedrijven op het Nijverdalse bedrijvenpark 't Lochter hebben een aantal elektrische bedrijfsfietsen aangeschaft.

't Lochter zet in op fietsstimulering

Vier bedrijven, gevestigd op het Nijverdalse bedrijvenpark 't Lochter, hebben een aantal elektrische bedrijfsfietsen aangeschaft. Medewerkers kunnen de elektrische fietsen voor woon-werk en zakelijk verkeer gebruiken. De fietsen werden onlangs feestelijk in ontvangst genomen.

Nijverdal - Gertjan Mollink van Parkmanagement 't Lochter: "We hebben op het bedrijvenpark duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door het stimuleren van het fietsgebruik streven we naar minder auto's op de weg. Het bespaart autokilometers en kooldioxide-uitstoot. Anderzijds is fietsen goed voor de gezondheid, draagt het bij aan de vitaliteit van medewerkers en daarmee aan het terugdringen van het ziekteverzuim."

In dit project hebben vier bedrijven (12Build, Niverplast, Nemaco Bouwmachines en Kartplaza Actionworld), Parkmanagement 't Lochter en Twente Mobiel de handen ineen geslagen. Allen dragen financieel bij in de aanschaf van de bedrijfsfietsen.

Wethouder Jelle Beintema: "De stimulering van fietsvervoer past naadloos in de duurzaamheidsparagraaf van het revitaliseringsprogramma voor bedrijvenpark 't Lochter waarin de businessclub Hellendoorn Nijverdal, het parkmanagement en de gemeente gezamenlijk optrekken."

Twente Mobiel is onderdeel van de provincie Overijssel en voert het programma Beter Benutten uit. Rijk, regio en bedrijfsleven streven samen naar een goede bereikbaarheid voor iedereen.

Meer berichten