Logo twentsvolksblad.nl


Het team van De Welle wenst iedereen een mooi nieuw jaar!
Het team van De Welle wenst iedereen een mooi nieuw jaar!

Nieuwe uitdagingen voor De Welle

Allereerst de beste wensen voor 2018. Het nieuwe jaar ligt op stichting De Welle te wachten als een nieuwe uitdaging. De vuurwerklessen zijn achter de rug en het jongerenwerk maakt zich op voor een voorlichting op Reggesteyn.

Nijverdal - In alle leerjaren geeft het jongerenwerk voorlichting over de omgang met sociale media. Aan sociale media kleven veel voordelen, maar het kent ook kanten waar men liever niets mee van doen wil hebben.

Rond Pasen krijgen onze vrijwilligers weer een verrassing. Daarmee willen we onze waardering voor het vele werk dat zij verrichten laten blijken. De Welle kan rekenen op 600 geregistreerde vrijwilligers, die inzetbaar zijn voor allerlei diensten. Deze mensen verzetten geweldig werk.

Het VluchtelingenWerk gaat zich toeleggen op het toeleiden van statushouders naar vrijwilligerswerk. Dat biedt statushouders een goede gelegenheid om de vele facetten van de Nederlands samenleving te leren kennen. Verder stimuleert het de ontwikkeling van het Nederlands. Dit is een nieuw project dat we met steun van het Oranjefonds kunnen opzetten.

Dankzij de Stichting Ondersteuning Senioren (SOS) wordt de Mooi Meegenomen-bus uitgevoerd met een rolstoel. In de eerste helft van januari vindt de officiële ingebruikname plaats. De ritten met deze bus zorgen steevast voor blije gezichten bij de deelnemers. In 2018 zetten we dit zeker voort.

Samen met de Rotary introduceren we 'Eet Mee'. Dit is een project waarbij enerzijds mensen kunnen aangeven dat ze een gast te eten willen ontvangen. En anderzijds kunnen mensen aangeven dat zij wel een keertje bij iemand anders willen eten. Uiteraard zit er een gedegen screening achter. In den lande is al gebleken dat het project succesvol kan zijn.

Het is een greep uit onze werkzaamheden, want de overige activiteiten lopen allemaal gewoon door. Mensen zijn van harte welkom om aan te sluiten. We zijn blij dat we samen met de gemeente weer kunnen werken aan de samenleving. Met grote dank naar de vele vrijwilligers die het allemaal mogelijk maken.

(door Gerard Beukers - directeur stichting De Welle)

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox