Logo twentsvolksblad.nl


 levensliederenkoor Met Hart en Smart brengt kerstliederen ten gehore tijdens het koffieconcert van KSW op zondag 10 december.
levensliederenkoor Met Hart en Smart brengt kerstliederen ten gehore tijdens het koffieconcert van KSW op zondag 10 december.

Koffieconcert van KSW en Met Hart en Smart

KSW houdt op zondag 10 december om 11.30 uur een koffieconcert in d'Oale Bleeke aan de P.C. Stamstraat 19/hoek Wilhelminastraat in Nijverdal. Na de pauze brengt levensliederenkoor Met Hart en Smart kerstliederen ten gehore.

Nijverdal - Levensliederenkoor Met Hart en Smart werd opgericht op 2 oktober 2001 door zes dames die het leuk vonden levensliederen te zingen. Op 11 juli 2006 is Met Hart en Smart als vereniging ingeschreven, met volledige rechtsbevoegdheid.

Inmiddels bestaat het koor uit een enthousiaste groep van zestien mannen, zestien vrouwen, een dirigent, vier geluidsmannen en een eigen geluidsinstallatie. Het geheel staat onder enthousiaste leiding van Greet Nekkers.

Het repertoire bestaat uit meer dan 400 levensliederen in de Nederlandse taal in de ruimste zin van het woord. Het koor treedt regelmatig op in verzorgingstehuizen, maar ook voor het Rode Kruis, de Zonnebloem, de plattelandsvrouwen, zomerfeestevenementen en Handelsbelangen Nijverdal. Met Hart en Smart heeft ook al verschillende keren met andere koren opgetreden, niet alleen in Nijverdal en omstreken, maar ook in Utrecht, Leiden, Grave, Bemmel en zelfs in Duitsland. Met Hart en Smart heeft dus inmiddels internationale bekendheid.

Tijdens dit koffieconcert brengt Hart en Smart na de pauze kerstrepertoire ten gehore. Deze ochtend komen nummers voorbij van Guus Meeuwis, Rob de Nijs, Marco Borsato en Neil Diamond. Dit alles in het Nederlands gezongen.

Het koor treedt in de maand december nog vijf keer op verschillende kerstmarkten en -fairs, dit alles in Dickensstijl. Ook neemt Met Hart en Smart deel aan een korenfestival in Almelo op 23 december.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox