Gertjan Verbeek neemt een boek in ontvangst van schrijver Ben Middelkamp. 'Beter worden dan jezelf' gaat over mental coaching in sport.
Gertjan Verbeek neemt een boek in ontvangst van schrijver Ben Middelkamp. 'Beter worden dan jezelf' gaat over mental coaching in sport.

Lancering boek Ben Middelkamp

Ben Middelkamp presenteerde gisteren in Noabers in Hellendoorn zijn inmiddels vierde boek. Met veel trots overhandigde hij het eerste exemplaar van 'Beter worden dan jezelf' aan de familie Kalvenhaar. De vader, moeder en beide broers van de ruim drie jaar geleden verongelukte Annefleur.

Nijverdal - "Annefleur was een extreem groot fietstalent, sterk, passievol en zeer geïnteresseerd in mental coaching. Een voorrecht om haar te mogen coachen", vertelt Ben Middelkamp. De moeder van Annefleur, Gerdi Kalvenhaar hield een emotionele toespraak: 'We missen haar nog elke dag. Iedereen had het over Fleur; het talent, maar het ging om onze prachtige dochter en zus. Heel eervol dat Ben zoveel aandacht heeft besteed aan haar, ook aan haar het boek heeft opgedragen."

De eerste zin van het boek is: 'Je leven kan zomaar ineens op zijn kop staan'. Het ging over Annefleur Kalvenhaar. Maar die zin kreeg opeens wel een heel bizarre betekenis, nadat Bens zoon Koen op 1 augustus plotseling overleed. "Natuurlijk heb ik ook een hoofdstuk besteed aan hem", vertelt Ben.

In 'Beter worden dan jezelf' gaat het niet om de tegenstander. "Het gaat erom dat jij voor 100 procent inzet hebt. Je er echt alles aan doet om te winnen. Dan kun je al niet meer verliezen. Verliezen van je tegenstander is niet erg. Het is veel erger om te verliezen van jezelf!". De vele sportfoto's in het boek zijn gemaakt door topfotograaf Martin Hogeboom.

Ben Middelkamp heeft een uitgesproken visie over mental coaching in sport. "We worden met zijn allen teveel voor de gek gehouden. We blijven maar geloven dat je alles moet opgeven voor een succesvolle sportcarrière. Ik weet zeker dat het anders kan. In deze moderne tijd is het noodzakelijk dat de sporter meer leert over zichzelf. Alles heeft met alles te maken."

Er werden boeken overhandigd aan onder meer wielrenners Maurits Lammertink, Steven Lammertink, Joey van Rhee en Michael Boogerd, oud- wielrenner Rob Harmeling, atlete Ellis Bebseler en aan profvoetballers Filip Bednarek, Xander Houtkoop en Sjoerd Overgoor. Joey van Rhee en Filip Bednarek zeiden veel aan het boek te hebben: "Veel dank voor alle mental coaching.Het heeft ons betere personen gemaakt. Niet alleen als sporter, maar ook in ons privéleven."

Ook Gertjan Verbeek nam een boek in ontvangst: "Ben en ik kennen elkaar al ruim vijftien jaar en ik heb al zijn boeken in mijn bezit. Ik ben zeer geïnteresseerd in mental coaching. Natuurlijk ga ik het boek met volle aandacht lezen."

'Beter worden dan jezelf' kost 25 euro en is te bestellen op www.gewoon-doen.nu.

Meer berichten