Logo twentsvolksblad.nl


Do-Event in Daarlerveen voor lokale Voedselbank

De Schoof en De Kruiskerk houden op zaterdag 9 december voor de vierde keer een Do-Event voor de Voedselbank. Dit jaar doet basisschool De Veenbrug ook mee.

Daarlerveen - In de gemeente Hellendoorn leven veel mensen onder de armoedegrens. Kinderen gaan dagelijks zonder eten naar school. Deze mensen zijn aangewezen op de hulp van de Voedselbank. RTV Oost coördineert opnieuw deze actie. De Voedselbanken hebben een boodschappenlijstje samengesteld met producten waaraan het grootste tekort is, zoals pasta, rijst of couscous, (blik)groenten en -soepen, houdbare halfvolle melk, koffie en thee. Natuurlijk zijn andere boodschappen ook welkom.

In samenwerking met de Voedselbank Hellendoorn wordt bij De Schoof aan de Brugstraat 10 in Daarlerveen op 9 december van 10.30 uur tot 14.30 uur zoveel mogelijk levensmiddelen ingezameld voor mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Het is die zaterdag ook mogelijk om een extra gift te geven voor de Voedselbank en/of een kopje koffie/thee te drinken in de kerk.

Op woensdag 6, donderdag 7 en vrijdag 8 december nemen kinderen van De Veenbrug levensmiddelen mee naar school. Leerlingen uit de bovenbouw helpen op vrijdagmiddag om het ingezamelde voedsel naar De Schoof te brengen. De opbrengst uit Daarlerveen gaat rechtstreeks naar de Voedselbank.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox