Logo twentsvolksblad.nl


Van 6 december 2017 tot en met 7 januari 2018: schaatsplezier voor jong en oud op Schaatsbaan Nijverdal, ook wanneer het niet vriest.
Van 6 december 2017 tot en met 7 januari 2018: schaatsplezier voor jong en oud op Schaatsbaan Nijverdal, ook wanneer het niet vriest.

Schaatsbaan ook dit jaar weer in centrum Nijverdal

Deze winter wordt ons centrum weer omgetoverd tot de wintersensatie van Nijverdal. Schaatsplezier voor jong en oud op Schaatsbaan Nijverdal, ook wanneer het niet vriest.

Nijverdal - De schaatsbaan heeft altijd prima ijs en door aankleding met een knus winterterras, sfeerverlichting, kerstbomen, vuurkorven, glühwein en warme choco is het Henri Dunantplein van 6 december 2017 tot en met 7 januari 2018 omgetoverd tot een waar winterparadijs.

Nieuw dit jaar is dat Schaatsbaan Nijverdal onderdeel uitmaakt van IJSTIJD!. IJSTIJD! is een initiatief van de KNSB waarbij samen met Croky, KPN en mediapartner 100% NL onze ijsbaan en nog 29 andere ijsbanen omarmd worden. Het is een podium waarmee de KNSB iedereen wil laten ontdekken hoe leuk schaatsen is. Het voortbestaan van tijdelijke ijsbanen in stadscentra en op dorpspleinen is voor hen belangrijk, omdat de jeugd hier op een laagdrempelige manier kennis maakt met schaatsen.

Op het ijs worden deze hele periode leuke activiteiten gehouden, waaronder schoolschaatsen en discoschaatsen en zijn er diverse optredens en demonstraties. Voor wie geen zin heeft om de ijzers onder te binden, maar toch wil genieten van de unieke sfeer, is het heerlijk toeven in de gezellige tipi bij de schaatsbaan. Het is er lekker warm en met regelmatig optredens van bands en koren is het er altijd beregezellig.

In het kader van IJSTIJD! organiseert sponsor Croky de Croky Challenge en KPN komt langs met de KPN Junior Schaatsclub met Barbara de Loor als ambassadeur. IJSTIJD! wordt op 3 februari 2018 afgesloten met de IJSTIJD! Winterspelen op de coolste baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Hier strijden teams van tien kinderen tegen elkaar om de Cup. Via Schaatsbaan Nijverdal kunnen kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar zich kwalificeren voor het team van Nijverdal. Meer informatie over deze winterspelen is te vinden op de website: schaatsen.nl/ijstijd.

Ook dit jaar kunnen basisscholen gebruik maken van de mogelijkheid om op gezette tijden te komen schoolschaatsen. Aangezien natuurijs niet te plannen valt, is dit een mooie kans om met hele klassen tegelijk het ijs op te gaan.

Zie ook www.facebook.com/schaatsbaannijverdal.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox