Logo twentsvolksblad.nl


Zie de maan schijnt door de bomen

Kom en bekijk dit sinterklaasliedje in het echt bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, waar de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer u een gevarieerd programma aanbieden over de maan. Bij heldere weersomstandigheden ziet u het Sinterklaaslied in het echt.

Nijverdal - Dinsdag 28 november om 19.00 uur bent u van harte welkom in het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281 in Nijverdal voor een programma rond de maan.
U krijgt door een vrijwilliger van de sterrenwacht aan de hand van een PowerPointpresentatie uitleg over onder andere de maan, maanstanden en allerlei weetjes over de maan.
Vervolgens vertelt de boswachter over het nachtelijk leven in het bos.
Deze avond is het wassende maan en bij helder weer bekijkt u de maan door de telescoop in de koepel van de Sterrenwacht. Mocht het bewolkt zijn dan gaat u de maan en andere hemellichamen bekijken in het planetarium.
Daarna is het jassen aan en naar buiten. Onder begeleiding van de boswachter maakt u een wandeling van ongeveer 4 kilometer door het donkere bos. Tijdens deze tocht moeten de ogen eerst aan het donker wennen, maar dan is het echt prachtig in het bos. En wie weet schijnt de maan door de bomen en licht hij ons een beetje bij tijdens de tocht. De nadruk ligt op het beleven van het donker en het nachtelijk bosleven.
Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen 12,50 euro en 7,50 euro voor kinderen tot en met 12 jaar (inclusief een kop koffie/thee).
Van te voren aanmelden op www.staatsbosbeheer.nl. (door Staatsbosbeheer)

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox