Logo twentsvolksblad.nl


Roy Zijlstra onthult het bordje met de tekst 'Wij zijn een Groene Kerk' bij De Regenboog.
Roy Zijlstra onthult het bordje met de tekst 'Wij zijn een Groene Kerk' bij De Regenboog.

Regenboogkerk kleurt groen

De Regenboog en Het Centrum van de Protestantse gemeente mogen zich 'Groene Kerk' noemen.

Nijverdal - De kerk heeft alle stappen gezet om het keurmerk te verdienen, vandaar dat er sinds kort een bord hangt met daarop de tekst 'Wij zijn een Groene Kerk'. Het bord aan De Regenboog werd onthuld door Roy Zijlstra, die binnen de Raad van Kerken ook aan duurzaamheid en aan Fair Trade werkt. Het bordje aan Het Centrum is onthuld door burgemeester Anneke Raven.

De protestantse gemeente Nijverdal heeft zich aangesloten bij De Groene Kerkenactie van Kerk in Actie en Tear. Stap voor stap werkt men aan een groenere kerk. Een plek waar oog en aandacht is voor duurzaamheid, zorg voor de schepping, geven om de ander en samen aan de slag met dat oude woord: rentmeesterschap. Volgens Kerk in Actie en Tear is duurzaamheid 'een natuurlijke reactie op de prachtige schepping die ons is toevertrouwd'.

Zo'n drie jaar geleden is vanuit de Diaconie gestart met de commissie Groene Kerk, die al enkele gerichte acties heeft georganiseerd. In februari is een Warmetruiendienst gehouden, met speciale aandacht voor de energiebesparing wanneer de verwarming een graadje lager gezet wordt.

Bij het herinrichten van de tuin rondom de kerkgebouwen wordt meegedacht over de juiste aanplant voor vogels, bijen, de verhouding tussen steen en groen en meer zaken.

Samen met IVN, Milieuraad en de Raad van Kerken is in september een avond gehouden waar Reinier van den Berg (de weerman van RTL) gesproken heeft over Klimaatverandering en Duurzaamheid.

Zij vond het mooi dat de aftrap van de week van de duurzaamheid de onthulling van de groene kerk was, en vertelde nog wat er deze week op het programma staat in de gemeente. Ook herinnerde zij eraan dat in de voorafgaande week koren- en stroommolen De Hoop in Hellendoorn in het duurzaamheidsstreven bijna de Molenprijs 2017 had gewonnen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox