Logo twentsvolksblad.nl


Korenmolen De Hoop tweede bij Molenprijs

Het is korenmolen De Hoop niet gelukt om de nationale Molenprijs van 50.000 euro binnen te slepen. Die ging naar De Traanroeier in Oudeschild.

Hellendoorn - De Hoop werd tweede en sleepte een mooi bedrag van 9069 euro in de wacht. Elke stem leverde een euro op.

De Stichting Vrienden van Molen De Hoop gaat door het met realiseren van het infocentrum in zijn volle omvang. "Door de landelijke nominatie hebben we enorm veel enthousiasme ervaren. Het gewonnen bedrag willen we via donaties en sponsors aanvullen om de afbouw mogelijk te maken", vertelt een woordvoerder.

"Wij willen een glazen verbinding tussen molen en infocentrum, toiletten en duurzame verwarming realiseren. Dat alles met het doel om bezoekers van de molen op een fatsoenlijke manier te kunnen ontvangen. In het infocentrum kunnen dan ook filmpjes worden getoond over de monumentale molen. Mensen die de steile trappen van de molen niet kunnen beklimmen kunnen dan beneden ook ervaren hoe een windmolen werkt. We willen arrangementen gaan opzetten met bijvoorbeeld het Bakkerij- en IJsmuseum."

Indien het infocentrum gerealiseerd is dan kan de winkel, onder in de molen, ten volste kan worden benut voor de verkoop van meelproducten van molen De Hoop en andere streekproducten.

De Stichting en molenaar Jan van de Beld willen via deze weg iedereen bedanken die op Molen de Hoop hebben gestemd. Wij draaien door!

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox