Logo twentsvolksblad.nl


In de herfstvakantie in Hellendoorn: Heksendoorn. Foto: Emile Willems
In de herfstvakantie in Hellendoorn: Heksendoorn. Foto: Emile Willems

Heksendoorn en Screams, wie durft?

Alle voortekenen dat het heksje Goedele met haar mysterieuze heksenfamilie en griezelige vriendinnen in aantocht is, zijn de laatste dagen al goed merkbaar: langzaam worden de spinraggen aan de bomen geweven, staan er in het dorp ineens bezems bij sommige voordeuren en drijven er zomaar raadselachtige mistflarden door de straten. Dan weet je dat het tijd is voor Hellendoorn Heksendoorn!

Hellendoorn - Pas maar op, want in de herfstvakantie zijn de heksjes overal in en rond het dorp Hellendoorn en verandert het dorp langzaam in het griezelige Heksendoorn. En waar de heksen zijn, daar worden spannende en soms ook wel een beetje griezelige activiteiten gehouden voor basisschoolkinderen.

Net als in de voorgaande edities van Hellendoorn Heksendoorn lijkt het erop dat de goede heksjes het van 22 tot en met 29 oktober weer moeten opnemen tegen de kwade heksjes. Het is maar de vraag hoe dat af gaat lopen! Zal Heksendoorn ooit weer terug veranderen in het vriendelijke dorpje Hellendoorn?

Tijdens de herfstvakantie zijn er talloze workshops, wandelingen en kan men ook nog eens spannend winkelen in het dorp Hellendoorn.

Je kunt tijdens Heksendoorn zelfs het echte Heksendiploma halen door onder begeleiding van de heksjes uit het dorp allerlei proeven af te leggen tijdens het spannend winkelen. Koken in een ketel, net als de heksen in het bos, pompoenen omtoveren in een griezelige lampion of Heksenknutsels maken in de bieb. Kies maar uit wat je wilt gaan doen tijdens Hellendoorn Heksendoorn. Iedere dag zijn er leuke, spannende en griezelige belevenissen in en rond het dorp. Niet al te eng, daar zorgen de goede heksjes wel voor.

De spannende heksentocht heeft een nieuwe opzet. Hadas is heel erg boos en de heksjes moeten hem zien te ontlopen. Misschien brengen ze hem wel op een dwaalspoor als ze een andere route volgen dan in de voorgaande jaren. Daarom lopen ze met jullie mee vanaf Hippische Centrum 't Oale Spoor door de pikdonkere bossen, waar mistflarden hangen en heksen op hun bezems tussen de bomen rondvliegen. De verderfelijke tovenaar Hadas zwerft krijsend in het rond en wil iedereen wegjagen. Het belooft monsterlijk spannend te worden met de tocht door deze vreemde bossen. Het lieve heksje Goedele neemt de leiding, maar wéét zij wel hoe je veilig weer terug komt? En is het je in het donker toch net iets te spannend? Neem dan maar een zaklamp mee, dan ontdek je de heksjes misschien wel net iets eerder dan Goedele.

De kaartverkoop start op woensdag 11 oktober. Meer informatie staat op de speciale Hellendoorn Heksendoornpagina op de website van de VVV Hellendoorn en de Facebookpagina www.facebook.com/heksendoorn.


Screams

Voor de echte durfallen is in Avonturenpark Hellendoorn op vrijdag 13 oktober vanaf 19.00 uur horror event Screams. Deze editie is enger, heftiger en gruwelijker dan 2016! Het normaal zo vriendelijke Avonturenpark verandert in een bloedstollend, donker en mistig park. Eenmaal binnen is er geen weg meer terug. Stap door de poort en treed binnen in een wereld vol losgeslagen patiënten, hongerige zombies en meedogenloze chirurgen die graag in vers mensenvlees snijden.

Samen met je vrienden beleef je de meest avontuurlijke avond van je leven in de zeven scare zones, twee vernieuwde spookhuizen en de tien meest spannende attracties. Met meer dan honderd scare actors ben je nergens meer veilig!

Er zijn meerdere horecagelegenheden geopend voor wie nog een hap door zijn keel krijgt. Adviesleeftijd: vanaf 14 jaar.

Toegangstickets zijn alleen online te verkrijgen via en op=op. Voor meer informatie, zie www.avonturenpark.nl/screams.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox