Logo twentsvolksblad.nl


Wereldwinkel steunt Mamadou’s Paradise in Gambia

Dat de Wereldwinkel aan de Grotestraat in Nijverdal eerlijke handel stimuleert door het verkopen van fairtrade artikelen is bekend. Al ruim 35 jaar zetten de vrijwilligers zich in voor mensen in ontwikkelingslanden. Ook de inhoud van de fooienpot gaat altijd naar een project dat bij een of meerdere vrijwilligers bekend is.

Nijverdal - Met Mamadou’s Paradise gaat de Wereldwinkel nog een stapje verder. Via crowdfunding wil zij zich actief inzetten om Mamadou in Gambia te helpen zijn lodge af te bouwen, zodat hij gasten kan ontvangen en daarmee in zijn eigen onderhoud kan voorzien.

Dieske en Evelien, twee vrijwilligers van de Wereldwinkel, kennen Mamadou persoonlijk. “Hij is een harde werker met een passie voor mensen, koken en tuinieren", vertelt Evelien.

Op zijn compound in Tanjeh, Gambia is plek voor twee prachtige duurzame lodges. “Werkgelegenheid is er amper en met deze lodges kan hij eindelijk fatsoenlijk in zijn eigen onderhoud voorzien.”

Eén lodge is bijna gereed. "Met hard werken heeft hij deze lodge beetje bij beetje opgebouwd. Maar nu is Mamadou werkeloos geworden en zonder inkomsten kan hij niet verder bouwen en blijft het gastenverblijf onafgebouwd. Deze lodge betekent een grote stap in de richting naar een fatsoenlijk bestaan waarin hij op termijn zelf de lokale economie kan versterken door voor broodnodige werkgelegenheid te zorgen voor de inwoners van Tanjeh”, geeft Dieske aan.

Dit authentieke vissersplaatje, bekend uit het boek 'De vissers van Tanjeh' van Ada Rosman, is een belangrijke toeristische trekpleister aan het worden.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox