Logo twentsvolksblad.nl


In het Buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug wordt op woensdag 27 september een lezing over de wolf gegeven.
In het Buitencentrum van Staatsbosbeheer op de Sallandse Heuvelrug wordt op woensdag 27 september een lezing over de wolf gegeven.

Lezing: Wat is de leefwijze van de wolf?

door Staatsbosbeheer

NIJVERDAL - Roel Korbee geeft op woensdag 27 september een lezing over de wolf in het BuitenCentrum De Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. Het dier staat de laatste jaren regelmatig in de belangstelling, met name omdat er een aantal waarnemingen zijn geweest in Nederland en in het grensgebied van Nederland en Duitsland.

Korbee volgt de terugkeer van de wolf in West Europa al langere tijd. Mede door zijn kennis en ervaring geeft hij regelmatig voor en namens Staatsbosbeheer, ook in de landelijke media, voorlichting over de wolf. Mede door de inspanningen van Roel is bevestigd dat het echt een wolf was die vorig jaar een bezoekje aan Beuningen bij de Lutte bracht. Daarnaast doet hij in Zweden op persoonlijke titel ook onderzoek.


Toename
Het aantal wolven in Duitsland neemt toe. De verspreiding van de wolf is dan ook niet te stuiten. Een uitstapje over de grens naar Nederland zal in de toekomst vaker gebeuren. Wat staat ons te wachten? Wat is de leefwijze van de wolf en welk sociaal gedrag vertoont de wolf? Wat is de rol van de wolf in het ecosysteem? Wat zijn de uiterlijke kenmerken van een wolf en hoe gebruikt het dier zijn zintuigen?Op deze en veel andere vragen over de wolf krijgen bezoekers tijdens deze avond een antwoord.

Praktisch
Tegenover het BuitenCentrum is voldoende parkeergelegenheid. Meer informatie via tel. 0548-612711 of via buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl 

Deze lezing is geschikt voor kinderen van 12 jaar en ouder. De deur gaat om 19.30 uur open en de lezing begint om 20.00 uur.

De kosten voor deze avond zijn 7,50 euro. Dit is inclusief een kop thee of koffie bij binnenkomst en in de pauze. De lezing van Korbee duurt ongeveer twee uur.
De organisatie geeft aan dat aanmelden is vereist. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website van Staatsbosbeheer.

reageer als eerste
Meer berichten