Logo twentsvolksblad.nl


Businessfestival: leren en inspireren

HELLENDOORN/NIJVERDAL -  Tijdens het dorpsfeest Bruisend Nijverdal vindt ook het BusinessFestival plaats. Volgens de organisatie is dit de uitgelezen kans om in contact te komen met bijna iedere ondernemer uit Hellendoorn en Nijverdal.

 "Voor deelnemers is een leerzaam en motiverend programma opgesteld, met sprekers als ex-profvoetballer Glenn Helder, Jan Willem Tusveld (vinden.nl / gaspedaal.nl / kleding.nl), Jeroen Romate en Stijn Kruijssen (boxers.nl / sokken.nl). Dit alles staat onder leiding van Esther Rikken, presentatrice van RTV Oost," aldus de organisatie.

Het Nijverdalse dorpsfeest wordt op woensdag 6 september geopend met dit BusinessFestival. "Bijzonder is dat alle ondernemersverenigingen in de gemeente met Bruisend Nijverdal samenwerken om een uitgebreid programma aan te bieden: Business Club Hellendoorn Nijverdal, Parkmanagement 't Lochter, Ondernemersvereniging Op naar Nijverdal en Ondernemend Hellendoorn," vertelt de organisatie.Iedere ondernemer uit de gemeente Hellendoorn is welkom bij het zakelijke festival, ongeacht of zij wel of geen lid zijn van één van de organiserende verenigingen.

Er wordt een inspirerend programma geboden die het actieve en creatieve gedeelte van de hersenen hard aan het werk zet. Esther Rikken is de dagvoorzitter. Esther kennen mensen misschien als de rennende verslaggeefster. Al hardlopend doet ze naast vele andere programma's de live-registratie van hardloopevenementen voor RTV Oost. Tijdens het Business Festival rent ze over het podium tussen de verschillende sprekers en vraagt ze hen het hemd van het lijf.

Over de wereld van zoekmachines zal kan Jan Willem Tusveld alles vertellen. Hij is onder meer bekend van Vinden.nl, Huizenzoeker.nl en Gaspedaal.nl; de laatste twee heeft hij verkocht aan de Telegraaf Media Groep. Begin dit jaar verkocht hij, samen met zijn compagnons, Kleding.nl voor 10 miljoen aan het Australische Mitula.

Hyves
Het bedrijf Fashcom werd opgericht door Nijverdaller Jeroen Romate en Brabander Stijn Kruijssen. Ze leerden elkaar kennen via Hyves en hebben onder meer de websites boxers.nl, sokken.nl en zwembroeken.nl. Inmiddels wordt het bedrijf deels gerund vanuit Amsterdam en staat het logistieke centrum op het industrieterrein van Nijverdal. Benieuwd hoe het inmiddels ten onder gegane Hyves toch succesvol was? Stijn en Jeroen vertellen er meer over.

Rebel
Glenn Helder is de sympathieke rebel van onder meer Arsenal en het Nederlands Elftal. Glenn begon zijn carrière bij Sparta, na vier jaar verruilde hij deze club voor Vitesse, en in 1995 vertrok hij naar het Londense Arsenal. Verkeerde beslissingen, vertrouwen in de verkeerde mensen en zijn toenmalige gokverslaving zorgden ervoor dat hij alles kwijtraakte wat hem lief was. In een interactief gesprek gaat hij in op zijn roerige leven, zijn opkomst, ondergang en zijn comeback.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website

Op de foto, van links naar rechts: Bertus Webbink (Businessclub Hellendoorn Nijverdal), Ewald Aaltink (Bruisend Nijverdal), Fred Mak (Parkmanagement 't Lochter) en Manfred Körbl (Op naar Nijverdal). Op de voorgrond Dinand ter Braak (Ondernemend Hellendoorn).
 

reageer als eerste
Meer berichten