Logo twentsvolksblad.nl


Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor een ree. Vrijdagavond is er weer een mogelijkheid.
Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor een ree. Vrijdagavond is er weer een mogelijkheid.

Kom speuren naar reeën

NIJVERDAL - Ga eens op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en scoor een van de vijf wilde dieren van Nederland. Op de Heuvelrug gaan bezoekers op zoek naar het ree.

Bij aankomst staat bij het restaurant Buitengewoon Lekker in het buitencentrum een maaltijd klaar: huisgemaakte soep en broodjes met kaas en vlees. Na het eten deelt de boswachter van Staatsbosbeheer verrekijkers uit, en stappen deelnemers in een van de landrovers om op zoek te gaan naar reeën.

Onderweg vertelt hij via de walkietalkie hoe reeënsporen in het veld zijn te herkennen en waarschuwt hij als er reeën in het vizier zijn. Er zijn tussenstops om de sporen beter te bekijken.

De tocht eindigt weer bij het buitencentrum, waar een kop thee of koffie voor de deelnemers klaar staat. Natuurlijk krijgt elke speurder van de boswachter een stoer Grote Vijf paspoort met een stempel van een pootafdruk van een ree.

De excursie is op vrijdag 4 augustus van 18.30 tot 21.30 uur, zaterdag 19 augustus van 18.00 tot 21.00 uur en vrijdag 20 oktober van 15.30 tot 18.30 uur.

Deze excursies zijn alleen online te boeken.

De kosten bedragen 37,50 euro voor volwassenen en 30,00 euro voor kinderen tot 12 jaar. Bezoekers die de andere vier wilde dieren willen spotten, kunnen terecht op de Veluwe (wild zwijn), in de Oostvaardersplassen (edelherten), in de Biesbosch (bevers) en in Zeeuws Vlaanderen (zeehonden). Deelnemers moeten stevige schoenen of laarzen aantrekken en zich kleden op het weer.

reageer als eerste
Meer berichten