Logo twentsvolksblad.nl


De Welle is op zoek naar mooie initiatieven

NIJVERDAL - Bij het Helmerink is er sinds NLdoet op 10 maart een groentetuin. Deze is tot stand gekomen in samenwerking met Reggewoon, ZorgAccent en bewoners van het Helmerink. Cliënten van Aveleijn hebben de groentebakken gemaakt en Stichting de Welle begeleidt dit project vanuit BuurtAanZet!

"Het onderhoud van de groentetuin wordt door enthousiaste bewoners van Het Helmerink gedaan," aldus een woordvoerder. "Ongeveer een uur in de week zijn zij bezig met het onkruid wieden, bemesten, planten water geven enzovoort." Het Helmerink is een dagbesteding die richt zich op ouderen die psychische problemen, geheugenproblemen en/of dementie hebben. met psychische problemen, geheugenproblemen en/of dementie.

De opbrengst van de tuin wordt door de deelnemers van de dagbesteding van ZorgAccent verwerkt tot bijvoorbeeld een maaltijd of een lekkernij waarvan iedereen kan en mag meegenieten.

Zoektocht
Stichting De Welle in Nijverdal is een zoektocht gestart naar zulke mooie initiatieven.
Iedereen die ideeën heeft voor een initiatief kan contact met Ina Aitink van Stichting De Welle. Dit kan door te bellen naar 0548 – 63 88 10. E-mailen kan ook: i.aitink@stichtingdewelle.nl.

Meer informatie op de website

reageer als eerste
Meer berichten