Logo twentsvolksblad.nl


Na veertig jaar sluit gospelshop De Boei bij gebrek aan een opvolger of overnamekandidaat.
Na veertig jaar sluit gospelshop De Boei bij gebrek aan een opvolger of overnamekandidaat.

Gospelshop De Boei sluit haar deuren

Herman Jansen stopt per 1 augustus met De Boei. Door gebrek aan opvolging en het niet kunnen vinden van de juiste overnamekandidaat sluit deze gospelshop aan de Dahliastraat in Nijverdal na ruim 40 jaar haar deuren.

NIJVERDAL - Wat begon als een eenvoudige marktkraam, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een winkel met regionale uitstraling. Veel is er georganiseerd vanuit het pand en Herman Jansen bemande talloze boekenstands bij diverse organisaties en kerken. De Boei hield diverse signeersessie en concerten met een keur van nationale en internationale artiesten en schrijvers, waaronder Het Oslo Gospel Choir, Adrian Snell, Julie Miller, Nel Benschop en Majoor Bosshardt.

Ook is Herman Jansen sinds de jaren tachtig de vaste verkoper van de merchandise bij de voorstellingen van Elly en Rikkert Zuiderveld.

"Klanten hebben de sfeer in de winkel als rustgevend ervaren en er was altijd tijd was voor een kop koffie of een praatje om het juiste boek of cadeau te kunnen adviseren", vertelt Herman Jansen. Volgens hem hebben boekhandels zware jaren achter de rug en is het landschap van de detailhandel ingrijpend veranderd. "Het is niet meer te vergelijken met de jaren zeventig toen ik begon."

De uitverkoop is inmiddels in volle gang. Zaterdag 29 juli zal de laatste verkoopdag zijn, daarna is Gospelshop De Boei geschiedenis!

reageer als eerste
Meer berichten