Logo twentsvolksblad.nl


Fietsexcursie over de Sallandse Heuvelrug

NIJVERDAL - Maak op woensdag 2 augustus samen met een gids een fietstocht en ontdek de hoogteverschillen in het landschap. De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten.

De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos. Ook vandaag de dag drukt de mens een stempel op de Sallandse heuvelrug en de gebieden aan de voet van de berg.

Stevig trappen

De fietstocht van ongeveer 15 kilometer gaat langs en over de Sallandse Heuvelrug. Soms is het stevig trappen de bult op, maar het wordt afgewisseld met heerlijke rustige stukken over vlakke gedeelten.

Het belooft een boeiende fietstocht door een afwisselend landschap te worden. Voor onderweg krijgen deelnemers een flesje drinken en een koek mee, dit is bij de prijs inbegrepen.

De tocht vanaf het BuitenCentrum aan de Grotestraat 281 start om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De kosten bedragen 7,50 euro voor volwassenen en 5,00 euro voor kinderen tot en met 12 jaar.

Informatie: balie BuitenCentrum of tel. 0548-612711.

Aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten/salland/fietsen-over-de-sallandse-heuvelrug.

reageer als eerste
Meer berichten