Logo twentsvolksblad.nl


Summerfolk met Rapalje

Met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts brengen de mannen van de Schots/Nederlandse folkband op 29 juli vlammende energie naar het Openluchttheater Nijverdal met hun nieuwe show 'Folk 'n Roll Theatertour'. Op muzikaal gebied hebben deze mannen niets meer te verbergen. Folk, eerlijk en puur. Een concert van Rapalje is een tijdreis, gekenmerkt door losbandigheid en een ruig leven. Maar die ene vraag blijft toch altijd hangen: wat zit er nou onder die kilts? Nieuwsgierig geworden? Kom dan op naar de 'Folk 'n Roll Theatertour'.

NIJVERDAL - Gekleed in ruige kilts, beenbandages, mouwloze shirts, tatoeages en getooid met een enorme hoeveelheid haar, maken de mannen van Rapalje al jaren een mix van Ierse, Schotse en Nederlands folkmuziek en spelen daarmee hun publiek vaak plat op middeleeuwse festivals, bruiloften en tijdens theaterconcerten. Opwindende en onstuimige muziek, gespeeld door een hecht ensemble, dat al meer dan twee decennia bij elkaar is. Dieb, William, Maceál en David zingen en spelen op muziekinstrumenten zoals viool, tin-whistle, gitouki, trekharmonica, mondharmonica, bodhrán, Highland pipes, border pipes en theekistbas.
Eerst was er de film 'Folk 'n Roll, op reis met Rapalje'. Naar aanleiding van deze onthullende documentaire heeft de band een nieuwe show gecreëerd met dezelfde naam. Ook dit keer is er gekozen voor een versterking van de show met twee danseressen. Het optreden begint om 20.00 uur.

Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15,00 euro aan de kassa van het theater aan de Duivecatelaan 11.

reageer als eerste
Meer berichten