Logo twentsvolksblad.nl


Groepsfoto van YEHS tijdens de reis in de zomer van 2016. Met Kim van de Riet, Emma Schoten, Jesper Simon, Marvin van de Veen samen met de begeleiders Teun Koopman en Ruben Minkjan met de Roemeense jongeren en hun begeleiders.
Groepsfoto van YEHS tijdens de reis in de zomer van 2016. Met Kim van de Riet, Emma Schoten, Jesper Simon, Marvin van de Veen samen met de begeleiders Teun Koopman en Ruben Minkjan met de Roemeense jongeren en hun begeleiders.

Acties voor logeerweek van Roemeense jeugd

De jongeren van de werkgroep Youth Exchange Hellendoorn Sarmaság hebben de jongeren uit Sarmaság Roemenië weer uitgenodigd om in de zomer van 2018 een week te logeren in Hellendoorn. Om deze logeerweek mogelijk te maken worden er verschillende acties georganiseerd.

HELLENDOORN - Een van de acties die gehouden gaat worden is de autowasactie. Op vrijdag 28 juli kan men tussen 11.00 en 19.00 uur voor 7,50 euro de auto('s) laten wassen door de jongeren bij autobedrijf Bie Olthof in Hulsen.

Youth Exchange Hellendoorn Sarmaság is onderdeel van de protestante gemeente Hellendoorn/Kruidenwijk en bestaat op dit moment uit vier enthousiaste jongeren en twee leiders.

Het diaconale doel van deze groep is om vriendschappen aan te gaan waarbij de horizon van zowel de jongeren uit Nederland als Roemenië worden verbreed. Een trip naar Sarmaság of het organiseren van een logeerweek in Hellendoorn/Nijverdal met andere jongeren staat garant voor een onvergetelijk avontuur en brengt nieuwe vriendschappen en inzichten tot stand.

Taarten bakken

Om deze uitwisseling mogelijk te maken worden er naast de autowasactie nog meer acties gehouden. Zo worden er het hele jaar door taarten door de jongeren gebakken en verkocht. Kan de werkgroep er voor zorgen dat Sinterklaas bij mensen thuis op bezoek komt. En ook dit jaar stond men op de Pinksterrommelmarkt in de Kruidenwijk.

Er hebben al verschillende uitwisselingsprojecten plaatsgevonden tussen de jongeren uit Nederland en Roemenië. Dit zorgde elke keer weer voor een mooi avontuur en goede vriendschappen.

Ben je tussen de 15 en 20 jaar oud en heb jij ook zin in een onvergetelijk avontuur? Kijk dan eens op facebook.com/hellendoornsarmasag. Of kom op vrijdag 28 juli langs bij de autowasactie bij het tankstation Bie Olthof in Hulsen

reageer als eerste
Meer berichten