Logo twentsvolksblad.nl


De Roemenen met de gastgezinnen brachten samen enkele bijzonder fijne dagen door. Foto K.Stellingsma
De Roemenen met de gastgezinnen brachten samen enkele bijzonder fijne dagen door. Foto K.Stellingsma

Groep Roemenen op bezoek in Hellendoorn

Maar liefst achttien mensen van de Reformationkerk uit Sarmasag Mina in Roemenië kwamen op vrijdag 9 juli aan in Hellendoorn. Dit deden ze op uitnodiging van de Roemenië Commissie Hellendoorn/Kruidenwijk van de Protestantse Gemeente Hellendoorn om het 15-jarig bestaan van de contacten te vieren. De Roemenen logeerden bij diverse leden van de kerk en brachten hier tot woensdag 12 juli bijzonder fijne dagen door.

NIJVERDAL - De Roemenië Commissie werd in 2002 opgericht om de mensen in Sarmasag Mina zoveel mogelijk te ondersteunen. In al die jaren zijn er diverse acties ondernomen, waaronder brandhout- en een zadenactie. Kleding, incontinentiemateriaal en dekens zijn verzonden. Ook zijn er door inwoners van de gemeente Hellendoorn spontaan fietsen geschonken, waardoor veel mensen in Sarmasag Mina nu kunnen fietsen. Ook hier hebben de buitenlandse gasten op de pedalen gestaan. Vanaf de Schaapskooi zijn zij over het fietspad langs de Regge naar Schuilenburg gefietst. Daar stapten ze op de boot om te genieten van een mooi tocht. ’s Middags bezochten ze de markt en werd er genoten van de muziek van Advendo.

Zondagochtend 9 juli bezochten de Roemenen de kerkdienst in d' Oale Grieze en ontmoetten ze na afloop van de dienst overige bezoekers onder het genot van een kop koffie en - later - een lunch.

Maandagmorgen zijn de heren naar Cambio in Deventer gegaan, een bedrijf dat activeringstrajecten verzorgt voor mensen met een (grote) afstand tot de arbeidsmarkt en dagbesteding voor mensen met een WMO-indicatie. De dames hebben een schaaltje van klei gemaakt. ’s Middags bezocht de groep een klompenmaker in Luttenberg.

Dinsdag was een vrije dag en kon elk gastgezin iets met hun gasten ondernemen.’s Avonds was een gezellige avond in Sion, en woensdagochtend vertrok men na een hartelijk afscheid weer naar Roemenië.

reageer als eerste
Meer berichten