Logo twentsvolksblad.nl


Wat is er nou leuker om een keer flink uit te pakken in de zomer met een fair in Montmartre-stijl? Niets toch? Dus houden Fokkelien Bulsink en Karin Samsen op zaterdag 22 juli een leuke middag tijdens 'Montmartre aan de Molenweg'.
Wat is er nou leuker om een keer flink uit te pakken in de zomer met een fair in Montmartre-stijl? Niets toch? Dus houden Fokkelien Bulsink en Karin Samsen op zaterdag 22 juli een leuke middag tijdens 'Montmartre aan de Molenweg'.

Montmartre aan de Molenweg

"Wat is er nou leuker om een keer flink uit te pakken in de zomer met een fair in Montmartre-stijl? Niets toch? Dus houden we op zaterdag 22 juli een leuke middag tijdens 'Montmartre aan de Molenweg'." Dat vertellen Fokkelien Bulsink van 'De Kasterij' en Karin Samsen van 'Karins Art' aan de Molenweg in Nijverdal.

"Lekkere hapjes, kunst, demonstraties, stijlvolle modeshows en een proeverij'. Dat lijkt ons nou helemaal geweldig", zegt Fokkelien met enthousiasme, terwijl ze ondertussen in haar zaak een mooie dinertafel aan het dekken is.
Maar niet alleen dat, schilderes/kunstenares Karin Samsen gaat, zoals het een schilder op Montmartre betaamt, schilderen voor of in haar atelier, afhankelijk van het weer. "Op Montmartre zie je al die schilders die buiten aan het schilderen zijn. Dat ga ik ook doen, samen met een aantal cursisten van mijn workshops", vertelt ze enthousiast.

"We trakteren op lekkere hapjes en drankjes, iedereen mag alles komen proeven. Maar we hebben nog meer gasten. De Nijverdalse Ineke Teesselink geeft demonstraties in het maken van sieraden van Fimoklei. Heel bijzonder wat zij maakt", aldus Fokkelien, terwijl ze me een grote ring toont in de vorm van een roos, gemaakt door Ineke. Dan gaat ze verder: Daarnaast komt er een schilderes, zij gaat tegen een kleine vergoeding silhouetten en/of portretten schilderen van de bezoekers. Het gaat dus echt op Montmartre lijken." Ze lacht bij alleen al het vooruitzicht aan deze gezellige middag.
Karin Samsen gaat naast de demonstratie schilderen ook haar landelijk robuuste schilderijen tentoonstellen. Ze leidt me door haar atelier en laat zien wat ze in de loop der jaren heeft gemaakt. "Ik heb bijna mijn hele leven schilderlessen gevolgd en ben zo met diverse technieken in aanraking gekomen. Op die manier heb ik zelf les leren geven en ik geef nu ook workshops in mijn atelier", vertelt de bevlogen schilderes. "Ik zie dan ook erg naar deze middag uit en dat ik mijn werken kan laten zien."
Voor liefhebbers van aparte mode worden er tijdens 'Montmartre aan de Molenweg' twee modeshows gegeven. "De leukste jurken, hoedjes, accessoires en andere unieke dames- en kindermode hebben we uit de kasten getrokken om aan de bezoekers te tonen. Terwijl men op het terras geniet van een hapje en een drankje zullen echt de mooiste creaties voorbij komen", vertelt Fokkelien. De modeshows worden gehouden om 14.00 en 16.00 uur.
'De Kasterij' en 'Karins Art' openen om 13.00 uur de deuren voor 'Montmartre aan de Molenweg' en bezoekers zijn welkom tot 17.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten