Logo twentsvolksblad.nl


SVVN en De Baalderborg Groep ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst. Op de foto staan (v.l.n.r): Peter van der Linde, Rik Kolthof, Sandra Eikelenboom, Sonja op den Dries, Henrike van Dijk en
Miranda Tijhof. Foto's: Cynthia Beldman fotografie
SVVN en De Baalderborg Groep ondertekenen een samenwerkingsovereenkomst. Op de foto staan (v.l.n.r): Peter van der Linde, Rik Kolthof, Sandra Eikelenboom, Sonja op den Dries, Henrike van Dijk en Miranda Tijhof. Foto's: Cynthia Beldman fotografie

SVVN werkt steeds meer samen met Baalderborg Groep

Twee jaar geleden begon een voorzichtige samenwerking tussen zorgorganisatie Baalderborg Groep en voetbalvereniging SVVN. Inmiddels is de samenwerking gegroeid van twee vaste dagen per week naar maar liefst een volledige werkweek van vijf dagen. De Baalderborg Groep heeft haar vaste stek gevonden op sportpark Groot Lochter en dit tot tevredenheid van beide partijen.

NIJVERDAL - “Ruim tweeënhalf jaar geleden werden wij door de Baalderborg Groep benaderd, aangezien zij een fysieke locatie zochten voor hun dagopvang van de cliënten. De eigen opvanglocaties werden gesloten door bezuinigingsrondes en wij hebben natuurlijk een perfecte locatie voor de doelstelling van De Baalderborg Groep”, legt voorzitter Peter van der Linde van SVVN uit. “Met in ons achterhoofd niet alleen onze maatschappelijke betrokkenheid, maar ook de hierbij behorende verantwoordelijkheid zaten we snel met elkaar om tafel. Ons kwam het ook wel goed uit, want de cliënten verrichten namelijk overdag allerhande klusjes en bij een sportvereniging zijn er klussen genoeg. Uiteraard hebben wij onze vaste groep vrijwilligers hierbij betrokken. Zij zijn immers overdag ook aanwezig op ons sportpark.”

Van der Linde vervolgt: “In eerste instantie waren de cliënten voor twee dagen per week aanwezig, maar inmiddels hebben we dit in goed onderling overleg uitgebreid naar vijf volle dagen per week. Hiermee zijn wij erg blij en daarnaast voldoet het prima aan de wensen van De Baalderborg Groep." Natuurlijk kwam men in de opstartfase de nodige uitdagingen tegen. "Onze vaste vrijwilligers moesten wennen aan de cliënten van De Baalderborg Groep en omgekeerd was dit natuurlijk ook het geval. De cliënten kunnen namelijk niet alle werkzaamheden verrichten en er is veel tijd en energie gestoken om dit duidelijk te communiceren. Wat erg geholpen heeft, is het feit dat er altijd professionele begeleiding van De Baalderborg Groep aanwezig is. Onze eigen vrijwilligers begeleiden nu zelfs de cliënten op gezette tijden en dit past perfect in het beeld dat wij als vereniging willen uitstralen. Van en voor elkaar. Het feit dat ere-supporter Jonny van de Maat deel uitmaakt van de cliënten-groep is natuurlijk de spreekwoordelijke slagroom op het toetje!”

Last but not least past de doelstelling van De Baalderborg Groep naadloos in de lange-termijn visie van SVVN. "Een van onze kernwaarden is ‘Duursamen’, een samenvoeging van ‘Duurzaam’ en ‘Samen’. In ‘Samen’ zoeken wij onder meer de balans tussen onze vereniging en de omgeving in de meest brede zin van het woord. De link met Baalderborg Groep is hier onder meer gelegd”, aldus de voorzitter.

Persoonlijk ondersteuner Miranda Tijhof van De Baalderborg ondersteunt de woorden van Peter van der Linde: “Ook wij zijn erg blij met deze locatie en de werkzaamheden die wij hier mogen uitvoeren. Samen werken, een steentje bijdragen en gewoon aan het werk. Bij SVVN is dit prima gelukt. Er is overdag genoeg ruimte om dagactiviteiten te verrichten en in overleg met de dagelijkse vrijwilligers van de vereniging zelf zijn dit veelal activiteiten voor de voetbal maar af en toe ook wel voor andere doeleinden zoals een bijdrage leveren aan de Strong Man Run of onlangs de Samenloop voor Hoop. Het is fijn dat er hier ruimte voor is”.

reageer als eerste
Meer berichten