Logo twentsvolksblad.nl


'De ijsvogel in Nijverdal' in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal toont werk van Hans Waanders (1951-2001).
'De ijsvogel in Nijverdal' in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal toont werk van Hans Waanders (1951-2001).

Expositie 'De ijsvogel in Nijverdal' geopend

Wethouder Anja van den Dolder opende op zaterdag 8 juli de expositie 'De ijsvogel in Nijverdal' in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal. Deze expositie van het werk van Hans Waanders (1951-2001) is tot en met 31 augustus te bekijken.

NIJVERDAL - Vanaf 1982 staat het werk van Hans Waanders volledig in het teken van de ijsvogel. Niet alleen de vogel zelf, maar ook zijn geluiden, vliegbewegingen, prooien, vijanden en de wereldwijd gebruikte namen voor dit dier vertaalde Waanders in beelden. Aquarellen, stempels, geschreven teksten, potloodtekeningen, zeefdrukken, collages en foto's; ze zijn allemaal in Nijverdal te zien.

Kunstenaar Hans Waanders bracht een groot gedeelte van zijn jeugd door in Nijverdal. Van 1957 tot 1963 zat hij op de Hendrik Wormserschool.

Na zijn overlijden is een stichting opgericht die beoogt het werk van deze kunstenaar, wiens werk wereldwijd door toonaangevende musea is aangekocht en die zijn eerste levensjaren in Nijverdal doorbracht, te blijven exposeren.

Het is voor het eerst dat Waanders werk in de gemeente Hellendoorn te zien is.

De expositie in geopend tijdens de openingsuren van het raadhuis: van maandag tot en met woensdag van 9.00 tot 17.00 uur, donderdag van 9.00 tot 20.00 uur en vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten