Logo twentsvolksblad.nl


Hans Dijsselhof groeide op met Egerländer blaasmuziek. Hij is dirigent van twee blaaskapellen en speelt zelf trompet. De Nijverdalse kapelmeester treedt zaterdag 15 juli met een eigen samengesteld blaasorkest op in het Openluchttheater, voor KiKa.
Hans Dijsselhof groeide op met Egerländer blaasmuziek. Hij is dirigent van twee blaaskapellen en speelt zelf trompet. De Nijverdalse kapelmeester treedt zaterdag 15 juli met een eigen samengesteld blaasorkest op in het Openluchttheater, voor KiKa.

Egerländer blaasfestijn voor KiKa

Egerländer blaasmuziek van de beste muzikanten uit Twente, teksten van Herman Kampman, een optreden van leerlingen van Reggesteyn: ziedaar de ingrediënten van een bijzondere avond op zaterdag 15 juli in het Openluchttheater in Nijverdal.

NIJVERDAL – Nijverdaller Hans Dijsselhof, die zijn passie voor de Egerländer muziek uitleeft als muzikant en als dirigent, stelde voor dit openluchtconcert een eigen groep muzikanten samen. 'Hans Dijsselhof en Zien Twentsche Muzikanten' speelt deze avond voor KiKa.

"Van het een komt het ander", vertelt Dijsselhof. Drie jaar geleden vroeg hij voor het eerst zijn muzikale vrienden uit het oosten van het land bij elkaar. Toen om de 500ste uitzending van zijn wekelijkse programma 'Blasmusik klingt so' voor de lokale omroep luister bij te zetten. "De reacties daarop waren heel leuk. 'Dat moet je nog eens doen' hoorde ik van zowel muzikanten als het publiek." Nóg eens zo'n groep muzikanten formeren, dat broeide al een tijdje bij hem.

Dijsselhof werkt op scholengemeenschap Reggesteyn in Nijverdal. "In april van dit jaar overleed een leerlinge van de school aan kanker. Dat heeft impact op zo'n klas en op iedereen op school die haar kende. Je voelt je machteloos."
Bij hem kwam de gedachte op om een concert door Egerländer muzikanten te houden voor KiKa. En die gedachte liet hem niet meer los. De datum werd geprikt en het Openluchttheater stelde de openlucht accommodatie aan de Duivecatelaan 11 vrij ter beschikking.

De beste Egerländer (beroeps)muzikanten uit Twente komen op 15 juli naar Nijverdal. Zoals Henk Kleinmeijer, die onder andere het Politiekoor Twente dirigeerde, de bekende Egerländermusicus Geert Sprick en verder een aantal muzikanten uit de Johan Friso kapel. Zij zorgen er onder leiding van kapelmeester Dijsselhof voor dat het publiek kan genieten van frisse Egerländer muziek.

Ook het Twents als taal staat centraal. Herman Kampman draagt gedichten voor en vertelt anekdotes. Streektaalconsulent Harry Nijhuis praat de programma onderdelen aan elkaar. En leerlingen uit klas A1A van Reggesteyn staan eveneens op het podium.

Dijsselhof: "We spelen op een prachtige locatie met plek voor zo'n zeshonderd mensen. We hopen dat het weer meezit en dat er flink wat mensen komen om naar deze geweldige kapel te luisteren en zo ook een bijdrage aan KiKa leveren. Het wordt een mooie, muzikale, culturele en emotionele avond."

Het concert begint om 20.00 uur. Entree in de voorverkoop 6,00 euro bij ZINiN. Aan de kassa 7,50 euro.

reageer als eerste
Meer berichten