Logo twentsvolksblad.nl


Ook dit jaar reed er weer een aantal handbikers mee met Sallands Mooiste
Ook dit jaar reed er weer een aantal handbikers mee met Sallands Mooiste

Sallands Mooiste was genieten!

Afgelopen zaterdag was de aftrap van het Sallands Mooiste Fietsweekend. Met de Dikke Banden Race voor kinderen tot en met 12 jaar. Kinderen zonder fietslicentie maakten kennis met de wielersport door in hun categorie zo snel mogelijk hun rondje door Haarle te fietsen en de finish te halen. Maar bovenal plezier in het fietsen te hebben.

HAARLE - Daarna de Jeugdronde van Haarle met regionale top aan de start. Een officiële KNWU-koers in samenwerking met Wielerclub CC75 Nijverdal, die dit jaar voor het eerst georganiseerd werd in Haarle. De eersten startten in de regen, later liet de zon zich toch zien. Al met al een succesvolle eerste editie, zeker omdat de KNWU onder de indruk was van het selectieve parcours. "Een aanvulling op onze KNWU-kalender", aldus de jury.

En afgelopen zondag de zesde editie van de NTFU-klassieker Sallands Mooiste. Sinds de oprichting streeft de organisatie er naar kwalitatief een van de beste fietsevenementen in Nederland te zijn. Door de prachtige routes en strakke organisatie heeft het evenement in de eerste twee jaar al de status van nationale klassieker gekregen en ontving ze al de drie NTFU-sterren. En afgelopen zondag bleek maar weer eens waarom.

Routes door het prachtige Sallandse landschap, over wegen en door koeienstallen. Sponsoren en zo'n 140 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om alles op elke locatie goed te laten verlopen. Dit alles zorgde er voor dat er, ondanks de regen, 1900 enthousiaste deelnemers al vroeg naar Sportorant Sprengendal in Haarle kwamen. Ook steeds meer bedrijven die voor hun medewerkers een bedrijfsarrangement regelen en samen met hun personeel de uitdaging aangaan.

Er waren verschillende wielerroutes met veel hoogtemeters en uitdagingen. Zowel de racefietser (75/100 of 140 km) als de ATB'er (25/45/60 of 80 km, de marathonafstand) kwam volop aan zijn trekken. Ook dit jaar reed er weer een aantal handbikers mee op twee afstanden. Uiteraard was er ook weer de gezellige familieroute van 35 kilometer.

Sallands Mooiste had dit jaar weer een extraatje. Niet alleen in de ATB-routes was er een time-trial opgenomen, ook in de race werd er op een geheim segment over een afstand van 7,5 kilometer de individuele tijd geregistreerd. Winnaars bij de ATB waren William Plasman (m) en Arlana van Ommen (vr). Snelsten bij de race waren Geert van Rijt (m) en Sanne Wijermars (vr).

De start was voor veel deelnemers in de regen, maar in de loop van de ochtend liet de zon zich ook zien. Er is volop genoten van de prachtige omgeving, de verschillende routes en van de diverse rustpunten met entertainment.

Alle deelnemers konden na afloop ontspannen en genieten van muzikaal vertier en een welverdiend hapje en drankje op het wielerterras. Resultaat was dan ook een goed gevuld terras tot laat in de middag.

reageer als eerste
Meer berichten