Junior Rangers van start

NIJVERDAL - Op zaterdagmiddag 20 mei houdt het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug van 14.00 tot 17.00 uur een kennismakingsmiddag met Junior Rangers bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal.

Junior Rangers zijn jongeren tussen de twaalf en achttien jaar die zich inzetten voor de natuur in hun eigen nationaal park.

In september gaan ze van start op de Sallandse Heuvelrug.

Junior Rangers helpen bijvoorbeeld mee om de heide te behouden, ze zoeken naar sporen, ze spotten wild en kunnen bezoekers van alles vertellen over de natuur.

Natuureducatie staat voorop bij de Rangers: de jongeren leren veel over de natuur en leren de basisprincipes van survival in de natuur. Samen met de boswachter komen ze zelfs op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn. Super spannend allemaal maar ook, niet onbelangrijk, is het gezellig samenzijn en plezier.

Er zijn maandelijks interessante bijeenkomsten en het seizoen wordt afgesloten met een gezellig en leerzaam zomerkamp.

Junior Rangers is een internationaal programma van Europarc, de Europese koepelorganisatie van de nationale parken. IVN, Instituut voor Natuureducatie voert het programma in Nederland uit in inmiddels zeven Nederlandse Nationale Parken.

Hoogste tijd dus voor een groep op de Sallandse Heuvelrug. Samen met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Natuurmuseum Holterberg, CNME en Sterrenwacht Hellendoorn wil IVN de Junior Rangers Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug in september 2017 gaan starten. Drie begeleiders staan al in de startblokken!

Aanmelden en informatie via Linda de Haan, l.m.de.haan@ivn.nl of tel. 06-29538640.

Meer informatie over de Junior Rangers is te vinden op

www.juniorrangers.nl

Meer berichten