Afbeelding

Leidsters van SVH Hellendoorn jubileren

Algemeen

HELLENDOORN - Gischja van de Kasteele en Yvonne Mondeel hebben hun 40-jarig jubileum als sportinstructrice en leidster bij SVH Hellendoorn gevierd. Namens bestuur en leden werden de jubilerende dames in het zonnetje gezet.

Gischja van de Kasteele staat al 40 jaar voor verschillende groepen. Ze deed de opleiding lichamelijke opvoeding in Groningen en kwam daar door haar studie in de jaren 80 in contact met allerlei vormen van bewegen. Hierna kwam de trainersopleiding bij het CIOS. Aerobics heeft ze tot haar specialiteit gemaakt. Ze maakte de beginjaren van deze sport mee toen ze haar opleiding in Groningen deed. Ze verhuisde later naar Nijverdal waar ze eigen lessen ontwikkelde. Ook is ze actief als trainster bij de Hockeyclub HCHN en lid van de Blos. Kenmerkend is dat de lessen zijn toegespitst op iedere deelnemer en dat er ook tijd is voor onderling contact. “Binnen de groepen zie je dat er een groot verschil is in fysieke mogelijkheden. Daar moet je rekening mee houden. Als je dat doet, blijft het leuk voor iedereen. Omzien en betrokken zijn bij elkaar hoort daar ook bij. Dat is juist het prettige van groepslessen.” Daarom is dit volgens Gischja ook veel leuker dan sommige lessen op een sportschool. Je staat soms te kijken naar een filmpje op het scherm en doet je oefeningen. Ze geeft de lessen naast haar werk als beleidsmedewerker bij een MBO instelling. Hier bewaakt ze vanuit haar werk de kwaliteit van het onderwijs op de school. 

Yvonne Mondeel is opgegroeid bij SVH-Hellendoorn. “Kind van de club”. Ze is al pensionado maar daarom niet minder actief. Ze vindt het belangrijk dat haar lesmateriaal vernieuwend en uitdagend is. “Je moet de leden van de club nieuwsgierig maken en houden wat de volgende les brengt. Dan komt men terug en is het leuk. Dat is niet zo makkelijk. Zeker niet als je al wat ouder wordt. Het kost veel eigen studie en voorbereidingstijd. Maar dat is ook de uitdaging.” 

Bel voor informatie Annemiek Bossink (06-13449904).

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11