Promotie Bert-Jan Heusinkveld

De predikant van de Gereformeerde Kerk in Daarle, Bert-Jan Heusinkveld, heeft afgelopen vrijdag 11 juni zijn proefschrift verdedigd. Dit proefschrift draagt als titel De betere mens en heeft als ondertitel ‘Een medisch-ethisch kader voor mensverbetering vanuit christelijk perspectief’.

Het thema van deze studie is mensverbetering, met een focus op functionele lichaamsverbetering. De auteur beschrijft vanuit christelijk perspectief een beeld van de mens en ontwikkelt een antropologisch concept met het oog op de vraag in hoeverre toepassingen van verbetertechnologieën een aanvaardbare inbreuk betekenen op onze lichamelijkheid als normatief gegeven én of ze positief bijdragen aan ons leven. Vervolgens wordt op basis van de verworven inzichten een medisch-ethisch kader geschetst voor functionele lichaamsverbetering.

Bert-Jan Heusinkveld (1968) studeerde theologie aan de Theologische Universiteit te Apeldoorn waar hij in 1991 cum laude slaagde voor zijn kandidaatsexamen. In 1995 rondde hij zijn doctoraalstudie theologie af aan de Theologische Universiteit in Kampen, met als hoofdvak Ethiek.

Inmiddels bekleedt drs. Heusinkveld 25 jaar het ambt van predikant. Van 1996-2002 diende hij de Gereformeerde kerk van Sibculo-Kloosterhaar en sinds 2003 de Gereformeerde kerk van Daarle (PKN).

Het proefschrift wordt uitgegeven door Eburon Academic Publishers en is vanaf 11 juni te verkrijgen via de gebruikelijke verkooppunten.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden