Foto:

Revival Back to the Sixties

Reikhalzend kijken de heren van het befaamde comité: “Back to the Sixties Nijverdal- Hellendoorn”, nu al uit naar de herfst. Met name naar zaterdagavond 20 november, want dan kan - als het een beetje meezit-, er weer als vanouds een Back to the Sixties avond worden georganiseerd. 

Vanouds betekent: een zaal vol met ‘jonge ouderen’ die uit volle borst meezingen en swingen op muziek uit de jaren zestig. In de kern is dit ook het ‘geheim’ van de langjarige succesformule Back to the Sixties avonden: goede sixties muziek in combinatie met een drankje en veel nostalgische herinneringen. Nostalgische herinneringen “op gelardeerd” met verhalen over die roerige sixties jaren hier in Nijverdal – Hellendoorn, toen iedereen nog zo heerlijk jong was.

Jubileum

Zoals bekend werden alle culturele activiteiten in het najaar van 2020 stilgelegd en dus ook de jubileumeditie 35 jaar Back to the Sixties. Jubileumeditie? Jazeker: het comité organiseert namelijk al sinds 1985 dit soort avonden voor iedereen van toen. Enorm spijtig dat nou net deze jubileumviering niet door kon gaan, zeggen de heren; maar goed het was zoals het was en aldus werd in overleg met Erik Vaassen van de Bowling Boerderij en de band, toch maar afgezien van die jubileumeditie.

Culturele Evergreen

 Gelukkig ziet het er nu naar uit dat deze “culturele evergreen” - want zo mag je deze Back to the Sixties avonden gerust noemen - dit jaar wel door kan gaan. De leden van het comité zijn daarom alvast begonnen met het treffen van de eerste voorbereidingen. Dat betekent onder andere contact leggen met de band die vorig jaar zou komen, want: “onze jubileumviering willen we alsnog op dezelfde exclusieve wijze inhoud geven” zo laten de heren weten.

De band

 LOFT uit Hengelo, is een allround sixties coverband met een bezetting van maar liefst zes muzikanten plus een backing-vocal group met drie dames! LOFT bestaat al meer dan 10 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een ware Euregioband, met muzikanten uit Hengelo, Bentheim, De Lutte, Neede, Enschede en Oldenzaal. Het kostte enig puzzelwerk in de agenda’s van alle betrokkenen maar uiteindelijk lukt het toch om LOFT naar Nijverdal te krijgen. De leadzanger van LOFT, Tonnie Riethorst is een goede bekende van het comité; hij was eerder de frontman van The Flames, een band die diverse keren optrad op Back to the Sixties avonden, hij was één van de reden waarom voor LOFT is gekozen. Loft heeft namelijk ook maar één doelstelling en dat is: bekende muziek uit de jaren zestig en zeventig te spelen, om daarmee het publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. Laat dat nou precies zijn wat het comité Back to the Sixties al meer dan 35 jaar propageert en realiseert, kortom: het belooft op voorhand al een super avond te worden.

Verantwoord

Het comité gaat er vanuit dat de situatie rond het coronavirus tegen die tijd in november een muziekavond mogelijk maakt. In overleg met Erik Vaassen wordt bekeken hoe dat op een verantwoorde, veilige manier kan worden gerealiseerd; afgaand op de doelgroep wordt verondersteld dat iedereen afdoende is gevaccineerd. Meer informatie wordt na de zomer bekend gemaakt

Oproep

Bij deze de oproep van het comité aan alle ouwe rockers uit de jaren zestig: noteer 20 november alvast in je agenda en doe als Dorus in die tijd: “Zorreg dat je erbij bent!”

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden