<p>Vrolijkheid tijdens een eerdere editie van Dauwpop</p>

Vrolijkheid tijdens een eerdere editie van Dauwpop

(Foto: Bart Heemskerk/ Dauwpop)

Dauwpop na veel wikken en wegen

Liefhebbers van Dauwpop konden onlangs een zucht van verlichting slaken: het populaire festival gaat dit jaar door. De organisatie heeft eenmalig zaterdag 4 september geprikt. De laatste editie van het festival, dat bezoekers uit heel Nederland trekt, was in 2019.

HELLENDOORN -  Het evenement kon in 2020 niet doorgaan vanwege corona. De organisatie heeft eenmalig gekozen voor een datum in de herfst. Normaalgesproken wordt Dauwpop steeds met Hemelvaart gehouden.

Glazen bol

Festivaldirecteur Rob Telgenkamp is erg blij dat Dauwpop dit jaar alsnog door kan gaan. De vraag of het virus dit jaar niet alsnog roet in het eten kan gooien, kan Telgenkamp niet beantwoorden. ‘”Heb jij een glazen bol voor mij? Dan kan ik daar in kijken... Dat is alles wat ik erover kan zeggen. Als organisatie zijn wij al een jaar lang constant in overleg met de landelijke overheid, de gemeente en de Veiligheidsregio. We moesten steeds in de gaten houden wat de nieuwe regels waren en of het evenement er dit jaar nog in zou zitten. Het was wikken en wegen... De coronacijfers gaan nu gelukkig de goede kant op en we vertrouwen er dan ook op dat we het evenement in de herfst veilig kunnen houden, met inachtneming van de coronaregels. Als die er dan tenminste nog zijn.’’

‘Sfeer en een lekker koud biertje doen de rest’

Telgenkamp verwacht tussen de 12.000 en 15.000 bezoekers. Alle kaarten zijn inmiddels verkocht. Telgenkamp: “In het ergste geval kan Dauwpop alsnog niet doorgaan en dan verschuiven we alles naar 2022. Maar daar gaan we niet van uit.’’ Dauwpop wordt sinds 1995 wordt georganiseerd. Het programma is breed en gaat van hiphop tot metal. De eerste editie trok elfhonderd bezoekers. Dauwpop zou in 2020 voor de 45e keer worden gehouden.

Klappers

Dauwpop wordt sinds 1995 georganiseerd. Het programma is breed en gaat van hiphop tot metal. Of het programma dit jaar klappers kent? Telgenkamp, lachend: “Dat hangt uiteraard af van je smaak. Kensington is voor veel mensen natuurlijk een absolute trekker. Maar ook The Waterboys, Basement, Froukje, Bad Nerves, Kevin en TikTok Tammo zijn enkele namen die de aandacht trekken. Jammer is wel dat het optreden van Bihal Wahib niet doorgaat. Je zit toch met een aantal artiesten die vanwege de coronaregels niet kan reizen. Zij hebben nog steeds te maken met reisbeperkingen. Ik doe zelf niet de programmering, maar het programma past in de sfeer die hoort bij Dauwpop. We staan bekend als een gemoedelijk festival. Ook de mooie ligging bij Hellendoorn en de verzorgde aankleding doen het goed bij de festivalgangers. Een goede sfeer en een lekker koud biertje doen de rest.’’

Kaarten die voor de editie van 2020 zijn aangeschaft, blijven geldig voor Dauwpop 2021. Het volledige programma is te zien op:

www.dauwpop.nl

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden