Foto:

Lorkeers maakt lekkerste bankerbakkersijs van Overijssel

Brood en Banketbakkerij Lorkeers uit Nijverdal en Hellendoorn maakt het beste banketbakkersijs van Overijssel en dit voor de 2e keer op rij. Lorkeers is als beste ijsmaker uit de bus gekomen tijdens de landelijke banketbakkersijs keuring van het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, in samenwerking met Beko.

De wedstrijd

Het Patisserie College riep alle leden op hun versgedraaide citroensorbetijs in te leveren voor de wedstrijd ‘Beste Banketbakkersijs van Nederland’ (binnen het Patisserie College). In totaal streden twintig banketbakkers om de felbegeerde titel waarmee Lorkeers uiteindelijk aan de haal ging als beste van de provincie Overijssel.

Over de gehele kwaliteit van de wedstrijd was de jury goed te spreken: “Het grote verschil tussen banketbakkersijs en ijs van een ijssalon en/of cafetaria is dat er geen hulpgrondstoffen worden toegevoegd en er vers fruit gebruikt wordt. De top van de wedstrijd lag erg dicht bij elkaar maar Lorkeers is de terechte winnaar van Overijssel. Zelden zulk goed ijs geproefd”, waren de lovende woorden van de jury. Lorkeers scoorde op het gebied van smaak een dikke 9!

Winnaar Overijssel

De zeskoppige jury onder leiding van juryvoorzitter Dre Eversteijn spreekt van een hoog niveau.

Eversteijn: “Het room- en sorbetijs van Lorkeers is van topkwaliteit. Bij het citroensorbetijs proef je echte citroenen en het ijs had de juiste balans tussen zoet en zuur. Je blijft er gewoon van eten. We hebben echt zelden zulk goed ijs geproefd.”

Christiaan en Gerlinda Lorkeers, eigenaar van Brood en Banketbakkerij Lorkeers zijn ontzettend trots: “We zijn 8 jaar begonnen met het zelf bereiden van vers ijs. Elke dag draaien wij vers ijs met de beste grondstoffen. Hierin doen wij geen concessies. Het is daarom leuk dat dit dus ook écht wordt geproefd. Eigenlijk vinden we het een geweldige teamprestatie! We zijn er ontzettend blij mee”.

Het Patisserie College

Binnen het Patisserie College, het Gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zesmaal per jaar komen banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van eenieder nog verder te verbeteren.

De 1e plaats van de wedstrijd ging naar banketbakkerij Jolink in Brummen.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden