Tijdens de workshop kunnen deelnemers leren hoe zij kunnen beginnen met het maken van een erfgoed-/ of herinneringsquilt.
Tijdens de workshop kunnen deelnemers leren hoe zij kunnen beginnen met het maken van een erfgoed-/ of herinneringsquilt.

Workshop ‘Starten met maken herinneringsquilts’

Algemeen

HELLENDOORN - Als vervolg op de lezing over erfgoed/herinneringsquilts op vrijdag 16 juni geeft Marjo Bonnier-Wolthuis een workshop waarin een begin wordt gemaakt met het maken van eenerfgoed-/herinneringsquilt. De workshop wordt gegeven op maandag 26 juni in museum Erve Hofman.

Marjo Bonnier-Wolthuis is een enthousiast quiltster, maar ook heel geïnteresseerd in textielerfgoed zoals geborduurde tafellakens, kanten kleedjes, gehaakte spreien enzovoort. Deze beide interesses heeft ze gecombineerd met het maken van erfgoed- of herinneringsquilts. Erfgoed heeft altijd een verhaal en daardoor gaat het leven, zo ook met quilts. Maar in plaats van het erfgoed op zolder of in een la te laten liggen, wil Marjo het weer een plekje in ons dagelijks bestaan geven en ons zo anders laten kijken naar dat ‘oude’ textiele erfgoed.

Herinneringsquilts zijn quilts die ter gelegenheid van een speciale gebeurtenis (huwelijk of verjaardag), een persoon, een vakantieland of met bijzondere stoffen (bijvoorbeeld klederdracht stoffen) zijn gemaakt.  Het is de bedoeling dat een herinneringsquilt een verhaal in één oogopslag vertelt.

De workshop ‘Starten met een erfgoed-/herinneringsquilt vindt plaats op maandag 26 juni van 14.00 uur tot en met 16.00 uur op Erve Hofman aan de Hofmanstraat 2 te Hellendoorn. Kosten zijn 10 euro per persoon, dit is inclusief een startpakketje en een kopje koffie of thee. 

Opgeven kan vóór 19 juni bij anki_veltien@hotmail.com.

Manuela Nzenge
'Special One' Manuela gaat met Peter Douglas theater in 19 mei, 12:41
Afbeelding
Fairtrade documentaire: Slag om de klerewereld 18 mei, 13:45
De film heeft de Oscar gewonnen voor 'Best original screenplay'.
'Anatomy of a Fall' in ZINema 17 mei, 19:44
Hugo Wouters was in vorm bij beide wedstrijden.
Ravijnheren spelen kwartfinale eredivisie 17 mei, 11:42
Blije teams van de Marijkeschool.
Marijkeschool in regiofinale voetbal 17 mei, 07:50
Afbeelding
Eurol NK Autocross gaat van start in Haarle 16 mei, 19:50
Trainer Joost (links vooraan) met alle deelnemers tijdens de viering van hun 1-jarig jubileum. Alle mannen en vrouwen doen elke week weer enthousiast en op hun eigen niveau mee met de training.
'Opgeven vinden wij echt geen optie' 16 mei, 17:45
Afbeelding
Column: Grillige capriolen van 't härte in Heldern 16 mei, 12:11