VIDEO In de krant

Dennis van Dam: ‘Ideale timing voor een nieuwe single’

Zijn single ‘Carmen’ stond vier weken op één in de Brabantpiraten top 30 en is nog steeds in de top 10 te vinden. Veel lezers zegt dat misschien weinig, maar in de Nederlandstalige muziekwereld is dat een prestatie van formaat. Ook het aantal streams via Spotify en andere kanalen mag er zijn en vervult Dennis van Dam met trots.

Hellendoorn - “Ja, daar doe je het toch voor,” zegt hij lachend. “Dat mensen genieten van jouw muziek, dat is geweldig.” Nu de horeca langzaam maar zeker weer steeds meer open mag, vindt hij de tijd rijp zijn nieuwe single te presenteren: ‘We zijn weer bij elkaar’. “Het is een vrolijk, aanstekelijk nummer, dat precies beschrijft waar we met zijn allen nu aan toe zijn. Weer een keer samen het glas heffen, bij elkaar komen, een feestje vieren. Als horecaondernemer, maar zeker ook als artiest vind ik het geweldig dat er steeds meer mogelijk is en daarom is dit het beste moment dit nummer uit te brengen. Olav Hesselmans van Happy People Music heeft de tekst geschreven en dat is zo precies hoe ik het voel, geweldig. Hij is een bekende naam in de Nederlandstalige muziekwereld en toen wij elkaar een tijdje geleden leerden kennen klikte het meteen. Hij heeft ‘Carmen’ ook geschreven. We zijn allebei vakidioten en bezeten van muziek.”

‘Het heeft lang genoeg geduurd, we zijn toe aan vrolijkheid’

Clip opnemen

Voor het opnemen van zijn videoclip heeft Dennis bevriende café-eigenaren gevraagd of ze mee wilden werken. “Dat was geen enkel probleem. In eerste instantie wilde ik figuranten werven, maar van dat idee ben ik snel afgestapt. Door alle maatregelen is dat nu gewoon nog niet mogelijk, hoe zeer je alle regels ook in acht neemt. Dus heb ik een aantal mensen gevraagd, die hebben zich laten testen en vervolgens konden we op locatie de clip opnemen. Allemaal perfect verzorgd door Robert Vegt van RTV Mediaproducties, ook een bekende naam in de Nederlandstalige muziekwereld, die de clip nu edit en er voor zorgt dat iedereen de single vanaf vrijdag 12.00 uur via bekende kanalen als YouTube en Spotify kan beluisteren. En misschien daarna wel via de grote radiostations...”

Bijzondere situatie

Dennis van Dam verkeert in een bijzondere situatie: voor zijn optredens is hij (deels) afhankelijk van andere horecaondernemers. “Dat is zo, maar eigenlijk is dat nooit een probleem. Wij zien elkaar toch vooral als collega’s. Daarnaast is het zo dat ik restaurants heb en vooral optreedt in cafés. Dat zijn toch wel heel verschillende zaken. Maar dan nog is het zo dat wij als horecaondernemers in de gemeente Hellendoorn goed met elkaar door één deur kunnen. We zijn het niet altijd eens, maar we hebben allemaal zo onze eigen klanten en vinden het leuk samen op te trekken. Dit lied is voor alle horeca, voor alle mensen, hier in de gemeente en in heel Nederland. Dat we weer bij elkaar kunnen zijn, de glazen kunnen vullen en samen genieten. Daar zijn mensen echt aan toe en het is toch mooi dat ik daar een steentje aan bij kan dragen.”

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden