<p>Op een van de ramen heeft Angelie Heuver al een aankondiging geschreven, rechts een voorbeeld van wat het kan worden.</p>

Op een van de ramen heeft Angelie Heuver al een aankondiging geschreven, rechts een voorbeeld van wat het kan worden.

(Foto: Jong Hellendoorn)
In de krant

Jong Hellendoorn gaat lekker door

Begin maart maakten ze een start met het ‘jeugdpakket corona’, twee maanden later volgen de activiteiten voor jongeren in de gemeente Hellendoorn elkaar in rap tempo op. En het einde is nog niet in zicht.

Hellendoorn - Marian Freriks is nog even enthousiast als in het begin en vertelt vrolijk over de activiteiten die binnenkort op het programma staan. “Ik kan nog niet alles verklappen, maar er is genoeg te doen. Zo gaan we eind deze week, 6 en 7 mei, workshops ‘etalage tekenen’ doen. Dit is een activiteit voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Angelie Heuver van Raamschilderij begeleid de jongeren daarbij en EP Nijverdal heeft zijn ramen ter beschikking gesteld. Zij zitten natuurlijk midden in het centrum en hebben grote etalageruiten. Door de jongeren hier allerlei mooie tekeningen en positieve teksten op te laten maken hopen we het centrum wat vrolijker te maken en iedereen nogmaals een hart onder de riem te steken. Want al zijn er nu wat versoepelingen, het is voor veel mensen nog steeds erg zwaar.”

‘We doen zichtbaar leuke dingen, dat is gewoon heerlijk’

Hellendoorn bakt

Een andere activiteit is ‘Heel Hellendoorn bakt’. “Stichting De Welle organiseert dit voor de tweede keer en dit jaar willen ze speciaal de jongeren er actief bij betrekken. Toevallig hadden de jongeren als activiteit ook ‘workshop iets bakken’ aangedragen, dus dit viel mooi samen. Om hiervoor een promotiefilmpje te maken zijn twee jongeren bij bakkerij Lorkeers in de leer gegaan en al doende kwamen ze op het leuke idee dat iedereen de helft van zijn taart weggeeft. Ze bakken dus een taart voor de wedstrijd en na de wedstrijd geven ze de helft weg aan iemand die het volgens hun verdiend. De basisingrediënten zijn beschikbaar gesteld door bakkerij Lorkeers en bakkerij Vos, de verdere versieringen moeten de deelnemers zelf kopen.”

Andere activiteiten

Verder staat er nog boksen met Bilal voor jongeren van 17 tot 28 jaar en handboogschieten voor jongeren van 12 tot 17 op de agenda. “Er is voorlopig nog genoeg te doen!”

Doe mee!

Wil je meedoen aan een van deze activiteiten? Je kunt je aanmelden aan via www.jonghellendoorn.nl. Daar vind je alle informatie (data, tijden) over deze en alle andere activiteiten.

Als je @jonghellendoorn volgt op Instagram en TikTok blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en alle nieuwtjes. Je kunt ze ook appen via 0634171616.

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden