<p>Onlangs voerde de lokale afdeling van de SP actie bij woningcorporatie Reggewoon, om te pleiten voor een huurverlaging in plaats van een verhoging.</p>

Onlangs voerde de lokale afdeling van de SP actie bij woningcorporatie Reggewoon, om te pleiten voor een huurverlaging in plaats van een verhoging.

(Foto: SP Hellendoorn)
Gemeente/ politiek

SP maakt zich op veel manieren sterk voor boeren en burgers

Tijdens de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen zijn niet alle speerpunten van politieke partij SP even uitgebreid onder de aandacht gekomen en dat vinden veel lokale leden erg jammer. Om meer te kunnen betekenen voor de boeren en burgers willen de Hellendoornse leden graag meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar.

Hellendoorn - “Dat willen we inderdaad graag,” zegt Jimmy Meijer, trouw lid. “Maar de SP stelt veel eisen aan een lokale afdeling en tot nu toe konden we daar niet aan voldoen. Zo moet een lokale afdeling minimaal vijftig betalende leden hebben. Hier in de gemeente zijn ongeveer 27 mensen lid van de SP en tot we de vijftig halen, blijven we onderdeel van de afdeling Almelo. We hopen met wat publiciteit voor oktober vijftig leden te halen, dan kunnen we in maart meedoen met de gemeenteraadsverkiezingen.”

‘Er is heel veel mogelijk, maar je moet er oog voor hebben’

De speerpunten die volgens Jimmy niet echt belicht zijn gaan onder andere over huurverlaging en de bouw van meer sociale huurwoningen en het legaliseren van de hennepteelt. “Als landbouwproduct, de mannelijke planten, niet de marihuana-producerende vrouwtjes,” haast Jimmy zich te verduidelijken. “We willen een oud gewas in ere herstellen en de boeren een goed alternatief bieden voor het terugdringen van hun veestapels en het verminderen van pesticides. Hennepvezels kunnen voor heel veel producten gebruikt worden, bijvoorbeeld voor papier, kleding en touw, maar ook in de bouw kan dit een waardevolle grondstof zijn. In Oude Pekela doen ze daar nu proeven mee. Daar wordt al hennep geteeld voor de Duitse en Deense markt. Naast de vezelrijke stelen produceren de mannelijke planten zaden die een soort superfood zijn.” Jimmy heeft de nodige informatie waaruit blijkt dat er al vroeg in de vorige eeuw een complot is gesmeed om de hennepteelt wereldwijd aan banden te leggen en zelfs te verbieden, omdat het olie- en staalproducerende multinationals teveel in de wielen zou rijden.

De SP strijdt verder voor meer solidariteit in de bestuurlijke organen en wat de leden in Hellendoorn betreft is het nu echt tijd voor een lokale afdeling. “Het CDA is hier al lange tijd aan de macht en wij vinden dat het tijd is voor verandering. Wij willen ook meer aandacht voor de natuur en stoppen met de kaalslag in de bossen die nu gaande is.”

Lid worden

Lid worden kan via de website van de SP, waar je ook algemene informatie vindt. Je kunt ook een mail naar Jimmy te sturen via jim.meijer@planet.nl. Hij weet precies hoe het werkt en kan je meer informatie over de lokale afdeling geven.

Annemieke van Ipenburg
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden