<p>Saskia Damhuis (links) en Gerlinde Kleinjan zijn blij dat hun speciaalzaak weer open is.&nbsp;</p>

Saskia Damhuis (links) en Gerlinde Kleinjan zijn blij dat hun speciaalzaak weer open is. 

(Foto:Gert Perdon)
In de krant

‘Heel blij dat we weer open mogen’

Nu de coronaregels zijn versoepeld, mogen de winkels weer open zonder afspraak. Uiteraard zijn de winkeliers hier heel blij mee. Twents Volksblad maakte een rondje langs een aantal blije winkeliers.

NIJVERDAL -  Gerlinde Kleinjan en Saskia Damhuis van lingeriespeciaalzaak Livera in het centrum van Nijverdal hebben alweer heel wat klanten mogen verwelkomen onder het nieuwe ‘’regime.’’ Bij de ingang staat een rekje met kleerhangertjes en als het rekje leeg is, betekent dat een bepaald aantal klanten in de winkel is bereikt en dat nieuwkomers even moeten wachten. ‘’Een simpel systeem, waarmee we ons aan de regels houden die nog altijd gelden,’’ zegt Saskia.

‘Mensen voelden zich al gauw verplicht om iets te kopen’

Regels

NIet iedereen heeft direct door dat er een hangertje meegenomen moet worden, maar Gerlinde vraagt vriendelijk aan een paar vrouwen die een beetje onwennig binnenstappen, of ze dat alsnog willen doen. “We moeten ons natuurlijk ook nog gewoon aan de regels houden, zoals onder meer de anderhalve meter maatregel.’’ Gerlinde en Saskia zijn blij dat de zaak weer als vanouds open kan. ‘’De mensen lopen weer gewoon naar binnen om het assortiment te bekijken. Het is weer een beetje als vanouds.’’ Vreemd genoeg had de oude situatie, waarbij klanten moesten reserveren voor een afspraak, ook zo zijn voordelen. ‘’De klant kreeg binnen het tijdsslot dat was afgesproken, echt aandacht. Nu loopt het allemaal weer een beetje meer door elkaar heen. Maar het oude reserveringssysteem hebben we er al uit gegooid en we zijn in elk geval blij dat we weer gewoon de deur open kunnen doen.’’

Goed begin

Bij Top1Toys aan de overkant van de Grotestraat toont ook Ramon Prenger zich enthousiast over de versoepelingen die vorige week zijn ingegaan. Ouders en kinderen lopen verspreid door de winkel rond en kijken of ze iets kunnen vinden. De kleintjes lopen na binnenkomst vooral door naar speelgoed dat piept en plopt. ‘’Dit soort speelgoed is erg populair,’’ zegt Ramon. ‘’Net als Pokemonkaarten. Daar komen mensen uit het hele land op af. Wij zijn daar in gespecialiseerd. Het is hier helemaal geen uitzondering dat mensen speciaal uit Rotterdam naar ons komen voor die kaarten.”

Toeristen

“We zijn een aantal maanden echt helemaal dicht geweest. Die tijd hebben we onder meer gebruikt om de winkel aan te passen. We hebben ook een periode gehad waarin mensen op afspraak binnen konden komen, maar dat is niet ideaal. Mensen voelden zich al gauw verplicht om iets te kopen. Gelukkig komen nu weer veel oude klanten terug en bovendien was het afgelopen week schoolvakantie, waardoor er veel toeristen naar onze omgeving kwamen en dat merkten we in de winkel ook. Wat dat betreft hebben we meteen een goed begin meegemaakt. We kijken positief vooruit , al halen we de achterstand die we hebben opgelopen, niet meer in.’’

Leo Polhuys
Freelancer
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden