Foto:

Duurzaamheidscentrum en repaircafé weer open

Nijverdal - Het Duurzaamheidscentrum van Stichting Platform Duurzaam Hellendoorn aan de Grotestraat 164 in Nijverdal gaat na 4,5 maand sluiting vanwege de Coronamaatregelen weer open. Aangezien nog niet alle vrijwilligers zijn ingeënt zal dit in ieder geval tot 1 juni alleen op de donderdag, vrijdag en zaterdag het geval zijn.

Ook het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente vindt vanaf donderdag 20 mei weer wekelijks plaats van 18.30 tot 19.30 uur.

Bezoekers zijn weer welkom voor informatie over duurzaamheid in brede zin (energie, maar ook hergebruik van spullen (circulaire economie), water, afval, biodiversiteit, afgedankte spullen, fairtrade en sociale duurzaamheid).

Voor kinderen en hun ouders verkoopt men ook educatief speelgoed, bouwdozen met zonne-energie. De voorbeelden in de etalage rekken nog steeds veel bekijks en zijn ook erg geschikt voor een cadeautje.

Ook het repaircafé gaat weer van start. Mensen kunnen op donderdag, vrijdag en zaterdag weer kapotte spullen brengen, zodat de vrijwilligers van het repaircafé kunnen kijken of deze nog gerepareerd kunnen worden.

Het spreekuur van de wooncoaches van Duurzaam Thuis Twente gaat eveneens weer van start. Vanaf donderdag 20 mei is er weer een inloopspreekuur van 18.30 tot 19.30 uur.

Afspraak maken of van tevoren aanmelden is niet nodig. Iedereen kan vrij naar binnen lopen.

Vrijwilligers gezocht

Lijkt het je leuk om een dagdeel te helpen in het duurzaamheidscentrum, meld je dan aan bij het Platform via platformduurzaamhellendoorn@gmail.com.

Het Platform is ook nog steeds op zoek naar bestuursleden en leden voor werkgroepen. Heb je interesse in het brede terrein van duurzaamheid (van fairtrade tot biodiversiteit, van energie tot sociaal) meld je dan aan.

Aangepaste openingstijden van 29 april tot 1 juni

Bezoekers zijn welkom in het duurzaamheidscentrum op donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur, dan kunnen er ook spullen gebracht worden voor het repaircafé.

Vanaf donderdag 20 mei van 18.30 tot 19.30 uur is er het inloopspreekuur van de wooncoaches.

Wil je meehelpen of meer weten, mail dan naar platformduurzaamhellendoorn@gmail.com

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden