Foto: www.evplan.nl

Hoe zit het met elektrisch rijden in Hellendoorn?

Hellendoorn - Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april waren er ruim 177.000 elektrische auto’s en nog eens 110.000 plugin-hybride auto’s. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Hellendoorn? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

Elektrische auto’s in HellendoornIn Hellendoorn staan 20068 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 260 (1,30%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 213 (1,06%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Hellendoorn wordt dus 2,36% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.

Laadpunten in Hellendoorn

In de gemeente Hellendoorn zijn er zijn er in totaal 67 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken. Er zijn 21 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 46 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé-terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Hellendoorn.

Steeds meer elektrische voertuigen

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,14%. Dat betekent dat er 7 elektrische auto’s per laadpaal in Hellendoorn zijn. Dat is een stuk lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Hellendoorn overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Hellendoorn.

Peter Bulthuis
Contentcoördinator DPG Media
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden